Slovenija
10 ogledov

Minister plačal, spremstvo ne

Samuel Žbogar (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Zunanjemu ministru Samuelu Žbogarju je na Verovškovi v Ljubljani, kjer je omejitev 50, radar nameril 72 kilometrov na uro.

Pet so mu jih ob upoštevanju tako imenovane varnostne razlike odbili, nam je pojasnila Maja Adlešič z ljubljanske policije. Minister nam je dan prej sicer prek tiskovnega predstavnika Milana Balažica sporočil, da je dobil 250 evrov kazni in tri točke, ker je vozil 10 kilometrov na uro prehitro "po ravni cesti".

Glede na našo anketo, je po mnenju bralcem največji prometni prekršek naredila Katarina Kresal. Zanjo je glasovalo 67 odstotkov bralcev. S 27 odstotki ji sledi Patrick Vlačič in sedmimi Samuel Žbogar. Glasovalo je 150 bralcev.

Ker je Samuel Žbogar varovana oseba in je vozil svoj osebni avtomobil, so za njim vozili tudi varnostniki, ki pa kazni niso plačali. Leon Keder iz generalne policijske uprave nam je sicer sporočil, "na primerni  razdalji za njim so vozili tudi varnostniki, vendar pri tem niso kršili cestnoprometnih predpisov. "  A Adlešičeva nam je pojasnila, da se je Žbogar ujel v laserski radar. Ker ta zazna zgolj prvega v vrsti oziroma vozilo, v katerega usmeri žarek, verjetno hitrosti spremstva sploh nihče ni meril.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.