Slovenija
8 ogledov

Minister predstavil cilje

Dragutin Mate BOBO Žurnal24 main
Minister Mate je predstavil cilje ministrstva v letošnjem letu. Med drugim tudi zmanjšanje smrtnih žrtev v prometu in učinkovitejši inšpekcijski nadzor.

Notranji minister Dragutin Mate je na novinarski konferenci predstavil glavne cilje ministrstva in policije v tem letu. Eden od pomembnejših ciljev je po ministrovih besedah zmanjšanje žrtev prometnih nesreč. Za letošnje leto si minister želi, da bi se število smrtnih žrtev znižalo najmanj na raven iz leta 2006, ko je na cestah umrlo 262 ljudi.

Policija naj bi tako nadaljevala izpopolnjevanje stacionarnega radarskega omrežja in zmogljivosti vozil. Večjo pozornost bodo namenili področjem, kot so prevelika hitrost, alkoholiziranost in uporaba prepovedanih substanc v prometu.

Povečati se namerava tudi stopnja raziskanosti kaznivih dejanj, ki se glede na prejšnja leta izboljšuje. Leta 2006 je bilo 40,9 %, lani pa 43,3 % raziskanih primerov.

Da bi se bolje zoperstavljali grožnjam, kot so ilegalne migracije, trgovina z mamili in organizirani kriminal, namerava ministrstvo okrepiti mednarodno sodelovanje, še posebno na Zahodnem Balkanu.

Izboljšave tudi na upravnih notranjih zadevah
Minister je napovedal nekatere novosti, ki bodo doletele državljane. Tako naj bi bilo uvedeno novo vozniško dovoljenje v obliki kreditnih kartic in multifunkcionalna osebna izkaznica, ki bi vsebovala več dokumentov v enem.

Izboljšala naj bi se tudi učinkovitost inšpekcijskiih nadzorov. "Povečali bomo število inšpekcijskih nadzorov na področju varnostnih služb in obratovanja lokalov," je dejal Mate.

Na področju javnih naročil pa naj bi prišlo do informatizacije postopkov javnega naročanja, s čimer bi pridobili večji nadzor in boljšo preglednost. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.