Slovenija
36 ogledov

Minister pri alternativcih

slovenija 05.02.14. Dolenjska, Novo mesto, Sebastjan Seremet, alternativni umetn Jerca Božič Kranjec
Dokler občina ne ve, kaj bi z njim, naj avtonomna cona v njem ostane.

Na mestni občini naj ponovno razmislijo o svoji odločitvi, da naj se alternativni umetniki do 20. februarja izselijo iz Narodnega doma, je ob včerajšnjem obisku avtonomne cone v Narodnem domu dejal Uroš Grilc, minister za kulturo.

Pozval k dialogu

Grilc je prepričan, da je Novo mesto po zaslugi ustvarjalcev iz Narodnega doma še za kanček bolj urbano središče, kot bi bilo sicer: "Apeliram na dialog med njimi, vse dokler občina ne bo vedela, kaj bi z Narodnim domom." Kot je dodal, naj stavbi čim prej določijo vsebino in se lotijo priprave projektne dokumentacije.

Vsebino imeli že dvakrat

Na mestni občini so sicer program za oživitev Narodnega doma imeli že dvakrat, leta 2002 in lansko jesen. O tem, zakaj je ta ostal le na papirju, je Anton Škerlj, nekdanji predsednik Društva Novo mesto, dejal: "Ko smo imeli Ustanovo za obnovo in oživitev Narodnega doma, smo vsebino predvideli na podlagi ankete med Novomeščani, a je na žalost ostalo zgolj pri tem." Da je tudi drugi program ostal v občinskem predalu, pa se je po naših informacijah zgodilo prav na zahtevo Društva Novo mesto, saj jih je presenetilo, da naj bi to stavbo zasedla muzejska dejavnost. Po mnenju Društva Novo mesto je namreč Narodni dom treba vrniti Novomeščanom, torej v njem dati prostor društvom in njihovim dejavnostim pa tudi dogajanju, ki je nekoč tu bilo, kot so plesi in kinopredstave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.