Slovenija
12254 ogledov

Minister: "Uvajamo nov dodatek za javne uslužbence!"

Boštjan Koritnik Saša Despot Minister za javno upravo Boštjan Koritnik.
Prav je, da tiste, ki so posebej izpostavljeni in obremenjeni v boju proti Covid19, gre predvsem za zdravstveno osebje, ustrezno nagradimo, je povedal minister za javno upravo.

Vlada je sprejela ukrep začasne premestitve zaposlenih zaradi nujnih delovnih potreb v času epidemije. Predvsem to velja v zdravstvu in domovih za starejše. „Če v nekem domu za starostnike zboli večina zaposlenih, ni več osebja za nego varovancev. S tem zakonom omogočajo premestitev iz drugega doma, s čimer se zagotovi delovanje javnega servisa,“ pojasnjuje minister za javno upravo Boštjan Koritnik.

Za učinkovitejše delovanje javnih naročil so sprejeli tudi ukrepe za hitrejša naročila. 

„Prav je, da tiste, ki so posebej izpostavljeni in obremenjeni, predvsem gre tu za zdravstveno osebje, ustrezno nagradimo. V ta namen uvajamo nov dodatek za nevarnost in posebne obremenitve v čas virusa Covid19, za vse tiste v javnem sektorju, ki so v virusu nadpovprečno izpostavljeni ali so zaradi tega prekomerno obremenjeni,“ je povedal Koritnik

Upravičenci bodo prejeli dodatek največ 100-odstotne urne postavke osnovne plače. Predstojnik bo moral upoštevati stopnjo izpostavljenost in obseg sredstev, ki ga bo imel organ na voljo v ta namen.

Za 30 odstotkov pa je vlada znižala plače funkcionarjem. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Avatar Issamela
    Issamela 01:15 30.marec 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com

  • titty 22:09 29.marec 2020.

    39. cl. Kolektivne pogodbe za javne delavce. Pise 65 %.

  • kapibara1 21:38 29.marec 2020.

    Sam še to mi rečte, da ga dobijo tudi tisti, ki imajo odločbo o delu na domu, za to, da so ta prvi, riti odnseli na varno