Slovenija
2936 ogledov

Minister za zdravje iz varnostnih razlogov preselil pisarno

Danijel Bešič Loredan Saša Despot predstavitev kandidata za ministra
Ministru svetoval brez pogodbe in brezplačno.

Miloš Njegoslav Milović, ki se po razkritjih v. d. direktorja Policije Boštjana Lindava omenja kot eden glavnih akterjev pri organizaciji službe varovanja za premierja, je svetoval tudi ministru za zdravje.

Minister preselil pisarno

"Svetovanje je bilo, zadevo smo izpeljali in tudi pisarna ministra je bila preseljena. Imamo novo pisarno ministra za zdravje, ki je ločena, in imamo ločeno sejno sobo. To so varnostni ukrepi. To smo se skupaj zmenili, na skupnem sestanku," je danes potrdil Danijel Bešič Loredan. Zanikal je, da bi Miloviča angažirali za preiskovanje kako z ministrstva odtekajo informacije.

Miloš Njegoslav Milović, samostojni podjetnik iz Kamnika, ki se ukvarja s poslovnim in varnostnim svetovanjem in je nepravnomočno obsojen zaradi sodelovanja pri fiktivnem poslu. Bil je tudi vodja varovanja pri nekdanjem predsedniku Janezu Drnovšku, kjer naj bi se tudi spoznala z Golobom. 

Ministrstvo za zdravje svetovanja Miloviću ni plačalo, prav tako ni za svetovanje sklenilo nobene pogodbe. "Sodelovanja nimamo, dokumentov ni, pogodbe ni," je dejal minister. Z njim so se posvetovali o varnosti na ministrstvu za zdravje. Zakaj se je posvetoval ravno z Milovićem, Loredan kljub večim novinarskim podvprašanjem mi pojasnil, zanikal pa je, da bi mu ga priporočil predsednik vlade. "Jaz sem ga povabil. Pač prišel je," je dejal Bešič Loredan. "Tako je bilo takrat. Ni bilo nobenega ozadja. Ga ni. Svetovanje je bilo, zadeve smo izpeljali."

 

Komentarjev 13
  • leonardo 07:06 14.december 2022.

    Glej, glej desnake, kako so udarili. Ali je bil med koruptivnimi in pohlepnimi zdravniki že kakšen načrt, ki je s tem propadel?

  • faceoff 20:08 13.december 2022.

    Gibanje svoboda,ministri se pa po mišjih luknjah skrivajo.Že Malek je v filmu Moj ata socialistični kulak rekel:Sedaj ko je svoboda moramo biti previdni!!!!

  • Stane Adamič 18:11 13.december 2022.

    Res ne vem ali bi se smejal ali zgrozi. Nek Srbin Miović bi rad opravičil svoje delo in sedaj seli delo ministrov na tajne lokacije??? pa to ne moreš verje. Še udbaši so imeli bolj prefinjene metode.