Slovenija
1130 ogledov

Minister zahteva poročilo policije

Boštjan Poklukar Saša Despot Boštjan Poklukar.
Poklukar zahteva poročilo policije po včerajšnji uporabi prisilnih sredstev ob varovanju protesta, ki je potekal ob odprtju prenovljenega centra Rog v Ljubljani.

Naloga in dolžnost policije je, da varuje ljudi in njihovo premoženje, vzdržuje javni red in mir ter preprečuje, odkriva in preiskuje kazniva dejanja, je minister Boštjan Poklukar zapisal v sporočilu za javnost. "Dodajamo še, da je pravica do zbiranja in izražanja z ustavo varovana pravica vsakega posameznika, ki pa mora biti izražena na miren način in brez povzročanja materialne škode ter ogrožanja varnosti drugih," je zapisal.

Poklukar je bil namreč o četrtkovi uporabi prisilnih sredstev policije ob varovanju protesta, ki je potekal ob odprtju prenovljenega centra Rog v Ljubljani, obveščen s strani generalnega direktorja policije Senada Jušića. Minister je tako prek direktorata za policijo in druge varnostne naloge zahteval poročilo.

Po podatkih policije so neznani storilci z grafiti poškodovali dve službeni vozili policije, narisali grafite na stavbo Centra Rog in ga s tem poškodovali, prav tako so risali grafite po sosednjih stavbah in poškodovali reklamne vitrine. Po do zdaj zbranih obvestilih skupna škoda poškodovanj, ki so jih policisti že obravnavali, presega 30.000 evrov.

Kot je v izjavi ocenil inšpektor sektorja uniformirane policije PU Ljubljana Ludvik Kastelic, se je zbralo okrog 400 ljudi. Ker varnostniki zaradi poznejšega pritiska množice niso zdržali pritiska, so zaprosili za pomoč policijo, ta pa je onemogočila nasilen vstop v zgradbo.

Redni policisti temu niso bili kos, zato so v nadaljevanju odredili intervencijo posebne policijske enote, ki je s kordonom zavarovala vhod in objekt in pozivali množico, naj preneha. Ker jih niso upoštevali, so uporabili osnovna oziroma najmilejša prisilna sredstva - telesno silo, palico in varnostne ščite.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • Naklonsky 08:50 28.oktober 2023.

    ZAPLINJAJO! Medtem ko levi kapitalisti feštajo, pijejo šampanjec in žrejo kaviar! Bravo!

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 06:08 28.oktober 2023.

    Pa kaj se to pravi, da bomo to drhal nevzgojeno še crkljali ? Kje so tisti Miličniki iz stare države in njihove vzgojne metode, ki so harale po Ljubljani ? Bande iz Šiške in Savskega naselja ? A sedaj imamo ...prikaži več pa ilegalce da nam škodo delajo, brezdelneže na socialki ? Izgon, takoj !!! Našim pa položnico za tistih 30.000 € povzročene škode.

  • oneh 23:34 27.oktober 2023.

    Šef zahteva od svojih podrejenih poročilo, kako so delovali pa navodilih šefa= njega. A je lahko še kaj bolj šizofrenega od levaka, ko zahteva poročilo o tem, kar je zahteval sam? Seveda pa bodo levi intelektualci v tem videli visoko ...prikaži več integriteteto in boj proti janšistom. Če se taubi bori proti janšistom, sa valjda moramo vsi! Imamo pa svobodo in levaki- ali še plešete?