Slovenija
22 ogledov

Ministra danes o Karavankah

Predor Karavanke je dobil oceno "zadovoljivo". Žurnal24 main Fotografija je iz arhiva.
Minister za promet Patrick Vlačič in njegova avstrijska kolegica Doris Bures se bosta danes srečala na temo Karavank. Če rešitve ne bosta našla, avtoprevozniki za soboto napovedujejo blokado predora.

Na današnjem srečanju v luči avstrijske enostranske omejitve tovornega prometa skozi predor Karavanke se bosta ministra Patrick Vlačič in Doris Bures pogovarjala o prevoznosti predora ob konicah turistične sezone.

Na prometnem ministrstvu ta teden intenzivno rešujejo problematiko enostranske odločitve Avstrije o dodatni omejitvi prometa skozi Karavanke. O tem se je Vlačič v ponedeljek zjutraj že pogovarjal tudi s predsednikom vlade Borutom Pahorjem, danes pa se bo popoldne v Ljubljani srečal z avstrijsko ministrico za promet Buresovo.

Omejitev zaradi povečanega prometa

Slovenski avtoprevozniki so po doseženem dogovoru na avstrijski strani Karavank v soboto preklicali napovedano zaporo predora. Vlačič je preklic pozdravil in že v soboto poudaril, da bo zdaj treba poiskati rešitev enostranske avstrijske odločitve glede omejitve tovornega prometa.

Avstrija se je za omejitev tovornega prometa skozi Karavanke v turistični sezoni sicer odločila zaradi povečanega prometa in na podlagi analize tveganj. Omejitev velja za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, in sicer od 22. ure v petek do 15. ure v soboto. Takrat v Avstriji nastopi prepoved vožnje ob koncih tedna, v Sloveniji pa ta velja že od sobote ob 8. uri.

Komentarjev 1
  • graff 08:14 11.avgust 2011.

    Ministra danes o Karavnkah, malicala bosta ,,klobaso,,!