Slovenija
1757 ogledov

Ministra Pikala zapuščajo kar trije PR-ovci

Jernej Pikalo Saša Despot
Zapletlo naj bi se pri dodatnem delu.

Službo za odnose z javnostmi na ministrstvu za šolstvo, ki ga vodi Jernej Pikalo, zapuščajo trije zaposleni, je potrdila vodja službe Tina Hrastnik. Poleg Hrastnikove odhaja še Katja Križnar, Sebastjan Magdič pa naj bi zaprosil za premestitev.

Hrastnikova o razlogih ni govorila, Radio Slovenija pa je neuradno poročal, da aj bi šlo za mobing oziroma šikaniranje.

Pikalo: Nobenega mobinga ni bilo, niti prijave

Pikalo je v izjavi za medije ob robu kongresa SD v Velenju zatrdil, da ni bilo nobenega mobinga in tudi nobene prijave. "Če pa bi komentiral vsakega zaposlenega na ministrstvu, bi to bilo izjemno težko," je dejal in dodal, da zadeve urejajo "dogovorno" in da ni nič posebnega.

Na očitke o mobingu se je po prvem poročanju medijev odzval tudi generalni sekretar na šolskem ministrstvu Mitja Blaganje. Kot je pojasnil, da je med vodstvom ministrstva in sodelavci iz službe za odnose z javnostmi prihajalo do različnih pogledov na to, kako plačati dodatno delo, torej delo, ki presega redni delovni čas.

Nesoglasja glede plačila dela čez delovni čas

Po njegovih besedah so pričakovanja zaposlenih "šla v smer rednega dodeljevanja povečanega obsega dela", pri čemer pa niso uspeli najti skupnega jezika.

Hrastnikova je še pojasnila, da je odpoved delovnega razmerja dala v ponedeljek, vsi trije pa so o odhodu tako ministra kot generalnega sekretarja obvestili še pred jesenskimi počitnicami. Kdaj odhajajo z delovnih mest, še ni povsem jasno tudi zaradi odpovednih rokov. Vsi trije so bili po besedah Hrastnikove zaposleni za nedoločen čas.

Blaganje pričakuje, da bodo v naslednjih nekaj tednih imeli rešitev, da po odhodu sodelavcev ne bo ogroženo delo ministrstva na področju odnosov z javnostmi.

Komentarjev 1
  • Žvižgač 19:45 09.november 2019.

    Ta gostobesedni drekač, prašičkova žlahta mi je mnogo podoben unemu Koprivnikarju, ki je delal samo zase in prijatle, ta pa verjetno ne ve za koga dela. Gobezda nekaj v tri dni, od njegovega dela pa nič. Edino Štrukelja ni več ...prikaži več po TV, ker ta je še bolj gobčen kot je on in ne gre v dvoboj.