Slovenija
1466 ogledov

Ministrica Bratušek: Ostaja cestninjenje za tovornjake

DARS avtocesta vinjeta Saša Despot
Ukinitev vinjet na odseku Pesnica-Tezno velja za osebna vozila in motorna kolesa, ne pa za tovornjake.

Vlada je sprejela uredbo, ki ukinja vinjete za hitro cesto H2 skozi Maribor na odseku Pesnica-Tezno. Na tem delu bo tako z začetkom naslednjega leta opuščeno cestninjenje za osebna vozila in motorna kolesa. Ministrica je posebej poudarila, da ostaja cestninjenje tovornih vozil. "Vesela sem, da se nam je po dolgem usklajevanju uspelo dogovoriti in najti rešitev," je dejala ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek

Drugi zadeva, pri kateri je prišlo do premika naprej je poroštveni zakon za dva večja infrastrukturna projekta. "Iskreno sem vesela, da je prišlo do novega mejnika pri infrastrukturnih projektih 2. tir Divača-Koper in 3. razvojna os in da bomo lahko delali naprej," je komentirala sprejem poroštvenega zakona. 

Po sprejemu poroštvenega zakona je Vili Kovačič iz Civilne iniciative Davkoplačevalci se ne damo napovedal izpodbijanje poroštvenega zakona in ustavno sodišče pozval, naj uveljavljanje in izvajanje zakon takoj zadrži. Somišljenike je pozval, naj do vključno 25. decembra prispevajo podpise za referendumsko pobudo. 

Ministrica je dejala, da ima vsak predlagati ustavno presojo, obenem pa dodala, da zakonodajno-pravna služba državnega zbora ni opozorila, da bi lahko zakon kakorkoli ustavno sporen. "Ta zakon ne govori o tem ali se tretja os in drugi tir gradita, ampak predstavlja samo najcenejšo možno finančno konstrukcijo za ta dva projekta," je poudarila Bratuškova, ki verjame, da Vili Kovačič po dveh neuspelih projektih to razume in da ne bo zavajal ljudi. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.