Slovenija
26 ogledov

Ministrica ga podpira, SD in DeSUS ne

UKC Anže Petkovšek
Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc bo vladi predlagala podporo Andreju Baričiču, ki ga je svet UKC včeraj imenoval za direktorja UKC. V DeSUSU in SD menijo, da Baričevič direktor UKC ne more biti.

Potrditev sveta UKC Ljubljana, ki je včeraj na čelo največje zdravstvene ustanove v Sloveniji imenoval Andreja Baričiča, mora potrditi še vlada. Bariča je podprlo osem članov sveta zavoda, trije pa so glasovali za Francija Demšarja

UKC | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc (SMC) bo vladi predlagala soglasje k imenovanju Baričiča, koalicijski stranki DeSUS in SD pa ga kljub temu ne bosta podprli. Kako se bo odločila SMC še ni znano. 

Karl Erjavec ocenjuje, da je ministričina podpora Baričiču je po njegovih besedah slabo sporočilo, saj ima Baričič popotnico s katero ne more urediti razmer v UKC Ljubljana. Podpredsednik DeSUS in nekdanji minister za zdravje Tomaž Gantar poudarja, da se je "treba zavedati, da je kadrovanje tisto, ki je načelo že več koalicij".

SD: Baričič kompetenc za direktorja nima

slovenija 13.04.11, Dejan Zidan, Kmetijski minister, intervju, foto: Anze Petkov | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Predsednik SD medtem poudarja, da na čelu ene najbolj pomembnih javnih ustanov namreč pričakujejo človeka, ki je kompetenten, učinkovit, spoštljiv do zdravstva in ni opremljen s prtljago, ki mu vnaprej onemogoči kakovostno delo. "Po našem mnenju vseh teh prvin kandidat nima," meni Židan. 

Ob tem je Židan spomnil na Baričičevo sodelovanje na seji parlamentarnega odbora za zdravstvo.  "Tako žaljivega odnosa do poslank in poslancev še nisem videl v svoji karieri. Nekdo, ki je na čelu javnega zavoda, mora razumeti pomen in vlogo parlamenta, parlamentarne demokracije, če tega ne razume, je že to tisti razlog, ki mu povsem onemogoči, da opravlja funkcijo javnega značaja," pravi Židan in se čudi "kdo je prepričal člane sveta, da je ta kandidat najbolj primeren kandidat oziroma kandidat, ki lahko razreši velike težave v kliničnem centru".

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 3
  • Omega_v6 23:53 23.oktober 2015.

    Mi smo pa res čudo od države!! Ne premoremo ministrov in funkcionarjev mlajših od 50 let!! Res smo unikum kljub toliko mladih,šolanih,sposobnih ljudi nas vodijo skoraj sami UPOKOJENCI!! Samo,da pripadajo "pravi strani"!

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:47 23.oktober 2015.

    Ga ni človeka pri zdravi pameti ki bi podpiral tega koruptivca.

  • kocka55 18:32 23.oktober 2015.

    Kako dogo ,ŠE ????? Bo ta politična mafija od leve do dene ropala Slovenski narod. Slovenske ovce se pustijo nategovati in postijo da jih kradejo , dosti imamo tega LOPOVE v zapora ali jih izgnati pobrati jim nepošteno nemoralno pridobljeno ...prikaži več premoženje.Jankovič,Popvič,Bavčar,Zidar,itd,ki se delajo norca iz nas s pomočjo državnih organov in uslužbencev , Te državne uslužbence ,ki so zaščiteni kot beli medvedi, jih je treba poslati na Slovensko mejo naj tam pomagajo urejati dokumente registracije in ostale stvari. saj so tako preplačani za svoje nedelo. Upravne enote ,sodstvo , ministrstva , agenci.itd. TAKOJ NA MEJO.