Slovenija
6214 ogledov

Ministrica in računi: Kriva naj bi bila tudi računovodkinja?

Aleksandra Pivec Saša Despot
Najprej je račun plačalo podjetje Vinakras. Ko je javno izbruhnila afera, se je začelo popravljati za nazaj ...

Nove podrobnosti plačevanja nastanitve kmetijske ministrice Aleksandre Pivec razkrivajo na portalu 24ur.com. Poročajo, da je zdaj jasno, da je slabih 400 evrov stroškov bivanja za Pivčevo in njeno družino na Krasu najprej plačalo podjetje Vinakras, za katerega je ministrica nastopala na promocijskem videu. 

Ko so na ministrstvo prispela prva novinarska vprašanja, povezana s plačevanjem računov na izletu na Krasu, je podjetje zahtevalo povračilo. Pivčeva je račun plačala dan po izbruhu afere v javnosti, torej skoraj mesec dni po dvodnevnem izletu. 

Colja: Račun smo prefakturirali

Hotel Grahor v Sežani je račun izstavil podjetju Vinakras, prejeli so ga 30. julija, zapadlost je bila 4. julija, je razvidno iz dokumentov, ki jih hranijo kolegi na portalu 24ur.com. 

Gre za plačilo ene dvoposteljne sobe za eno osebo, dveh enoposteljnih sob, ene suite in trikratne turistične takse – skupaj 391 evrov. Račun so pri Vinakrasu plačali. 

Do 21. julija se z računom ni zgodilo nič, ko pa so novinarji Dnevnika začeli poizvodevati, kdo je plačal bivanje ministrice in njene družine, je bil s strani Vinakrasa izdan nov račun Aleksandri Pivec. 

Zakaj časovna razlika?

Direktor družbe Marjan Colja poudarja, da so račun prefakturirali, da so pri podjetju plačali hotelu, njim pa Pivčeva. Na vprašanje, zakaj niso tega storili isti dan, ko so prejeli račun, pač pa skoraj po mesecu dni, odgovarja, da gre za postopek, pri tem pa med drugim omeni tudi, da je bila računovodkinja na dopustu oziroma da je imela številne druge obveznosti in da ni šlo prej. 

Račun je ministrica plačala dan po razkritju afere. Celotno zadevo, kot je znano, presoja KPK, odgovore s strani Pivčeve pa zahtevajo tudi v stranki Desus. Ministrica naj bi jim dodatna pojasnila podala po vrnitvi z dopusta, je napovedala. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 62
  • Branko Brzin 08:20 06.avgust 2020.

    snažilka je kriva, več imajo bolj so požrešni ,mislijo da so bogovi , odstopit bo treba ,dovolj je bilo blefiranja

  • miho 08:18 06.avgust 2020.

    Vsa ta afera je namenjena odvračanju pozornosti javnosti od koronavirusa.

  • LetherHossen 07:38 06.avgust 2020.

    Za vso kolobocijo z računi je kriva vlada Marjana Šarca. Če bi jo odstavili zaradi afere SRIPT, se sedaj ne bi ukvarjali s tem.