Slovenija
18 ogledov

Ministrica, najmlajši in novinec

Ljubica Jelušič Anže Petkovšek
Ljubica Jelušič, Andrej Čuš in Branko Kurnjek bodo v državnem zboru zamenjali Boruta Pahorja, Branka Mariniča in Trudo Pepelnik.

Ker je Borutu Pahorju z nastopom funkcije predsednika republike prenehal poslanski mandat, ga bo v državnem zboru nadomestila obrambna ministrica v njegovi vladi Ljubica Jelušič. Državna volilna komisija (DVK) je že pridobila njeno soglasje in bo ugotovitveni sklep posredovala v državni zbor, ki naj bi njen mandat potrdil na jutrišnji, petkovi izredni seji, je poročal Pop tv.

V začetku naslednjega leta bo morala DVK sprejeti še dva podobna ugotovitvena sklepa. Branka Mariniča iz SDS, ki je bil pravnomočno obsojen zaradi goljufanja pri opravljanju izpita iz nemščine, bo predvidoma zamenjal Andrej Čuš, ki je predsednik podmladka SDS, bil pa je tudi predsednik dijaške organizacije. Zdaj bo z 22 leti postal najmlajši poslanec.

Ker v državnem zboru ne bo več niti Trude Pepelnik iz Državljanske liste - za odstop se je odločila, ker jo je ptujsko sodišče pogojno obsodilo zaradi napake pri vodenju upravnega postopka na občini Ruše - bo v poslanske klopi sedel javnosti neznan Branko Kurnjek, zdaj še zaposlen na inštitutu informacijskih znanosti.

Komentarjev 1
  • dragec 10:58 28.december 2012.

    GROZA, SPET BOMO GLEDALI TO BABO