Slovenija
18 ogledov

Ministrica Vesna Györkös Žnidar sprejela policijska sindikata

Ministrica Vesna Györkös Žnidar in sindikati Notranje ministrstvo
Vodstvi ministrstva za notranje zadeve in policije sta se danes srečali s predstavniki Policijskega sindikata Slovenije in Sindikata policistov Slovenije. Ministrica je sindikatom izpostavila, da so se pogovori šele začeli.

Kot sporočajo z notranjega ministrstva, je ministrica Vesna Györkös Žnidar sindikalistom zagotovila, da bo v pogajanjih prisluhnila njihovim argumentom in skrbela za stalen socialni dialog s policijskima sindikatoma, v katerem bodo sproti reševali odprta vprašanja. Opozorila je, da so se pogovori šele začeli in ocenila, da bi bile kakršne koli izjave o morebitnih zaključkih v pogajanjih preuranjene. 

Kot je znano, napovedani varčevalni ukrepi so v obeh policijskih sindikatih povzročili precej slabe volje, oba si bosta prizadevala, da se napovedi glede ukinitve nedeljskega dela, dodatkov za stalnost, dodatkov na izobrazbo in delovno dobo ne pride. Slednji bi prizadel daleč največ ljudi. Kot smo izračunali, policistu s petimi leti delovne dobe bi vzeli 26, z dvajset leti pa več kot 90 evrov neto.

Policijski sindikat Slovenije je zato že pred prvonovembrskimi prazniki na vlado naslovil predlog, da izpelje tiste spremembe in ukrepe, "ki jih ni imela korajže do sedaj storiti še nobena vlada in zaradi katerih bomo državljani na državo lahko ponovno ponosni in zaradi katerih bomo državljani ponovno verjeli v pravično in pravno državo". Med drugim vladi predlagajo, da pobere premoženje vsem nadzornikom in članom uprav zavoženih podjetij, da odvzame in obdavči vse premoženje tajkunov, da se preneha sprenevedati glede občin, da pobere premoženje delodajalcev in odgovornih oseb tistih podjetij, ki leta za svoje zaposlene niso plačevali prispevkov...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.