Slovenija
113 ogledov

Ministrici Maji Makovec Brenčič pri vlomu ukradli tudi računalnik

Maja Makovec Brenčič Državni zbor
Neznanci, ki so minuli četrtek vlomili v stanovanje ministrice Maje Makovec Brenčič, so po naših informacijah odnesli tudi ministričin računalnik. Na ministrstvu o tem, ali so bili na njem tudi občutljivi podatki oziroma shranjena gesla, molčijo.

"Delo ministrice poteka kot običajno. Za varnost je poskrbljeno v skladu z veljavnimi predpisi in so bili izvedeni vsi ukrepi za zaščito podatkov," so na vprašanja o varnosti vladnih dokumentov na ukradenem računalniku Maje Makovec Brenčič skopo odgovorili na ministrstvu za izobraževanje. Zaradi interesa preiskave pa na nadaljnja vprašanja niso želeli odgovarjati. 

Poleg tehničnih izdelkov naj bi Makovec Brenčičevi ukradli še nakit. Po podatkih policije naj bi bila oškodovana za več tisoč evrov. Preiskava vloma, o katerem je bila policija obveščena prejšnji četrtek nekaj pred 19. uro, še poteka. "Preiskava omenjenega kaznivega dejanja še vedno poteka zato o podrobnostih ne moremo govoriti," pravijo na policiji.

Ko tudi varovanje ni pomagalo ...

Minister za izobraževanje za razliko od obrambnega, notranjega in zunanjega, sicer ni varovana oseba. A tudi neprestano spremstvo varnostnikov policijskega Centra za varovanje in zaščito (CVZ) ni ustavilo vlomilca, ki je oktobra 2014 vlomil v domačo hišo nekdanjega obrambnega ministra Janka Vebra.

Vlomilca, 28-letnega moškega iz okolice Kočevja, ki je ukradel nekaj sto evrov je ljubljansko okrožno sodišče obsodilo na štiri mesece zaporne kazni. Storilec  je bil v preteklosti že pravnomočno obsojen za premoženjska kazniva dejanja,

Komentarjev 3
  • wester62 22:17 01.april 2016.

    jaz menim ,da si je sama z svojimi pomočniki to uredila ,da izpade uboga ker jo narod obsoja zaradi kraje denarja.pokvarjena je do dna duše.meni se ne smili in bi jo nagnal iz slovenije če bi lahko

  • prrotti 21:08 01.april 2016.

    Kdor koli je to storil je naredil super delo,

  • dragec 19:36 01.april 2016.

    Obstaja sum, kdo je naročil VLOM