Slovenija
15 ogledov

Ministrska ovadba

Predsednica komisije Alenka Jeraj (SDS) je na zaprtem delu seje po zaslišanju Ma Žurnal24 main
Iz ljubljanske izdaje Žurnala24: Zemljiška komisija. Žarnić ovaden zaradi soglasja k prostorskemu načrtu mestne občine.

Proti ministru za okolje in prostor Roku Žarniću je tretjina komisije, ki se ukvarja z gradbenimi posli v Ljubljani, vložila kazensko ovadbo zaradi ponareditve uradne listine oziroma antidatiranja in suma nevestnega opravljanja dela.

Žarnića so v prvem primeru ovadili zaradi njegovega priznanja na zaslišanju, da je sklep o usklajenosti strateškega in izvedbenega prostorskega načrta Mestne občine Ljubljana (MOL) z nosilci urejanja prostora podpisal v ponedeljek, 5. julija, čeprav je na dokumentu zapisan datum 2. julij.

Nevestnega dela pa ga sumijo, ker ga je šele komisija seznanila z nekaterimi manjkajočimi in negativnimi soglasji, kljub katerim je izdal pozitiven sklep. "Glede na to, da je napovedal, da bo ukrepal, smo nekaj časa počakali, če bo ali razveljavil svojo odločbo ali ugotovil ničnost," je pojasnila predsednica komisije Alenka Jeraj (SDS). V ovadbi med drugim tožilstvu predlagajo, naj ugotovi, ali so na ministra pritiskali podrejeni ali ljudje z MOL.

Žarnić se je na ovadbo že odzval. Pojasnil je, da je za tak dokument običajno, da ni podpisan na dan, ko je sestavljen. "Gre za datum v glavi dokumenta in ne za datum pri podpisu," je povedal. Očitek o nevestnosti je po njegovem mnenju brez osnove, "ker ne v času med pripravo dokumenta ne ob podpisu na naš naslov niso prispeli dokumenti, ki jih navaja komisija, za te dokumente nismo vedeli". Poudaril je, da je zanje izvedel šele na zaslišanju komisije.

Komisija zaslišala Pišljarja
Komisija je včeraj zaslišala še Marjana Pišljarja, direktorja podjetja Les, ki je Juretu Jankoviću posodil tri milijone evrov. Ker mu jih ta ni vrnil, pa je vpisal zastavno pravico na polovici družbe Electa holding. Pišljar je dejal, da za namen izposoje ne ve in da mu Janković denarja še ni vrnil. Povedal je, da je Jankovića pri sestavljanju pogodbe zastopal Klemen Šešok. Komisija sicer preiskuje povezave med družinama Šešok in Janković pri spreminjanju zazidljivosti parcel v Ljubljani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.