Slovenija
5851 ogledov

Ministrstvo prosi, da z dvigom HAG testov počakate

hitri test antigenski testi Profimedia Hitri antigenski test.
Kdor je v tem mesecu že prevzel HAG teste in jih ima v zadostni količini, naj z dvigom testov počaka, prosijo na ministrstvu za zdravje.

V šolah bo po novem obvezno samotestiranje učencev in dijakov. Po tem, ko je vlada na dopisni seji spremenila Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo covid-19, se obvezno samotestiranje otrok v šolah začne v sredo, 17. novembra, in ne v ponedeljek, 15. septembra, kot je bilo sprva predvideno. 

"Vsem upravičencem tako od 17. 11. 2021 pripada 15 testov za samotestiranje na mesec. Hkrati prosimo vse, ki so teste v tem mesecu že prevzeli in jih imajo v zadostni količini, da z dvigom počakajo, da ne bi prihajalo do nepotrebne gneče v lekarnah," so sporočili z ministrstva za zdravje. 

Učenci in dijaki se bodo tako od prihodnje srede morali obvezno testirati v šoli, pod nadzorom osebe, ki jo bo določil ravnatelj. Starši bodo morali podati pisno soglasje za izvajanje samotestiranja. Učenci, ki se ne bodo samotestirali, se bodo izobraževali na daljavo. Več o tem v članku Nova pravila glede testiranja v šolah in kaj s tistimi, ki se ne bodo.

Spremembe stopajo v veljavo tudi na drugih področjih. Več o tem tukaj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.