Slovenija
24 ogledov

Ministrstvo rubi MOL

Fundacija za šport je letos za sofinanciranje centra Stožice že namenila skoraj Žurnal24 main
Ministrstvo za šolstvo in šport poskuša z rubežem od Mestne občine Ljubljana (MOL) izterjati 1,9 milijona evrov preveč izplačanih sredstev za projekt Stožice.

Kot so pojasnili na ministrstvu, se je rok za vračilo denarja iztekel 28. avgusta, 8. septembra pa so predlagali rubež, ki ga izvaja Carinska uprava RS.

Zaradi napak v razpisni vlogi mora MOL ministrstvu za šolstvo in šport vrniti 1,9 milijona od okoli 9,3 milijona evrov, ki jih je prejel za stadion Stožice. Ljubljanski župan Zoran Janković je sicer že oktobra zavrnil očitke ministrstva, da so bile v razpisni vlogi za sofinanciranje stadiona Stožice napake.

Kot je pojasnil, so na MOL opozorili na nekatere nepravilnosti v razpisni vlogi, saj so bile popolnoma nelogične.

MOL je po navedbah ministrstva v prijavi na razpis napačno navedla število diskontnega eksponenta, ki upravičuje višino stroškov, in prijavila tudi dela, za katera je vložila terjatev do podjetja SCT zaradi neustreznosti nekaterih del – izkopa gradbene jame.

Zaradi omenjenih napak so na ministrstvu obnovili postopek in z odločbo MOL dodelili manj sredstev – 7,4 milijona evrov, od predvidenih 8,1 milijona evrov pa jih bodo iz evropskih sredstev počrpali 6,5 milijona evrov. Ostala sredstva prispeva ministrstvo.

Razliko v višini skupnega sofinanciranja – 1,9 milijona evrov – ministrstvo zdaj terja nazaj od MOL, MOL pa se s tem ne strinja in je vložil tožbo. Obenem so vložili tudi zahtevek, da se vračilo zadrži do konca sodnega procesa, a sta ga upravno in vrhovno sodišče že zavrnila, so oktobra pojasnili na ministrstvu.

Na ministrstvu so danes še pojasnili, da bodo šla vrnjena sredstva v državni proračun. Na MOL pa odgovore na vprašanja  glede rubeža in vračila denarja še pripravljajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.