Slovenija
21 ogledov

Ministrstvo se bo le držalo dogovorov

23. marca letos je na vadišču Slovenske vojske Poček - Bač pri Postojni zagorelo Žurnal24 main
Ministrstvo za obrambo bo postojnski občini vendarle izplačalo odškodnino za uporabo vadišča na Počku.

Predstavniki Občine Postojna so na današnjem sestanku z ministrom Romanom Jakičem dosegli dogovor, da bo ministrstvo za obrambo (Mors) vendarle sofinanciralo predvidene investicije v Krajevni skupnosti Prestranek. Sprva je sicer kazalo, da Mors zaradi javnofinančnega položaja občini letos ne bo izplačal odškodnine za uporabo vadišča Poček.

Zaradi krčenja proračuna skoraj ostali brez sofinanciranja

Zaradi javnofinančnega položaja in krčenja obrambnega proračuna je minister sporočil, da Mors letos ne bo zagotovil sofinanciranja lokalne javne infrastrukture, kot sicer predvidevajo sklenjeni dogovori med občino in ministrstvom. Župan Jernej Verbič pa je potem napovedal, da bo za zagotovitev dogovorjenega zneska in s tem zaščito javnega interesa uporabil vsa pravna sredstva.

Danes sta se z ministrom Jakičem in predstavniki Morsa v Ljubljani srečala župan Verbič ter podžupanja in vodja občinske pogajalske skupine za izvajanje dogovora z Morsom Margareta Srebotnjak Borsellino. Na sestanku sta dosegla dogovor in pridobila zagotovilo vseh prisotnih o sofinanciranju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.