Slovenija
33 ogledov

Ministrstvo še ne ve, ali bo nov poziv

Denar za zavode Žurnal24grafika
Doktorandi. Za morebitne osmoljence bi univerza morala v nov razpis, če bi dobila preostanek sredstev.

"Ko bodo vse pogodbe podpisane in vsa sredstva, ki so na voljo, razdeljena, bodo vsi kandidati s čakalne liste prejeli sklepe," so z Univerze v Ljubljani (UL) sporočili enemu od kandidatov, ki je zaradi premalo sredstev, vsaj za zdaj, ostal brez sofinanciranja za doktorski študij.

Kot smo že poročali, so sredstva na nekaterih drugih univerzah ostala neporabljena in se bodo vrnila na ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ).

Odločitve še ni

"Če bi se izkazalo, da je treba zagotoviti dodatna sredstva za študente, bi se sredstva lahko dodelila le na podlagi vnovičnega poziva visokošolskim zavodom in posledično povečanju vrednosti posameznih projektov visokošolskih zavodov. Visokošolski zavodi pa bi izvedli dodatni javni razpis za sofinanciranje doktorskega študija," so nam na vprašanje, ali bi lahko prerazporedili morebiten preostanek sredstev od drugih univerz na največjo, ljubljansko, odgovorili z MIZŠ. Ali se bo to v resnici zgodilo, še ni znano, ker postopki še niso zaključeni.

Kdaj bodo bodoči doktorji, ki so uvrščeni na čakalno listo, izvedeli, kakšna bo njihova usoda, tako ni mogoče napovedati. Za primerjavo: na Univerzi na Primorskem je bilo vseh prijavljenih kandidatov, ki bodo iz "iste vreče" prejeli financiranje za študij, 34, v Ljubljani pa je samo tistih, ki so ostali praznih rok, 26.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.