Slovenija
13491 ogledov

Ministrstvo: Ti otroci se bodo najprej vrnili v šole

Šola in covid Epa
V šole in zavode naj bi se ti otroci vrnili prvi in to takoj, ko bo mogoče, pravijo na šolskem ministrstvu.

Na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport razumejo, da so starši in njihovi otroci iz prilagojenih in posebnih programov zaradi zaprtja šol v zelo težkem položaju, "toda žal za zdaj ne gre drugače". Kot pravijo, je zaenkrat predvideno, da bi se ti otroci vrnili v šole in zavode prvi in to takoj, ko bo to mogoče.

S tem so se na ministrstvu odzvali na novico, da je ustavno sodišče prejelo pobudo za oceno ustavnosti vladnega odloka, ki je zaradi zajezitve novega koronavirusa zaprl tudi šole s prilagojenimi in posebnimi programi, odloku pa je nato sledil sklep o pouku na daljavo.

Kot so navedli v odzivu za STA, se na ministrstvu zavedajo, da je izobraževanje na daljavo stresno tako za otroke kot za starše in strokovne delavce. Še posebej so po njihovih navedbah v stiski otroci s posebnimi potrebami, ki potrebujejo terapevtsko pomoč, dnevno šolsko rutino in stabilno ter vzpodbudno okolje, in njihovi starši.

Po navedbah ministrstva je Zavod RS za šolstvo pripravil posebna priporočila za strokovne delavce tudi za delo z otroki s posebnimi potrebami.

Cepivo proti novemu koronavirusu Zdravje Takšne stranske učinke bo imelo cepivo proti covidu-19

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • matjaz39 07:57 18.november 2020.

    Šole naj bodo zaprte čim dlje! Lepo je zdaj ko lahko smo doma in ni treba hodit na šiht, ko pa več ne bom mogel uveljavljati varstvo otroka pa mi ostane še cela bolniška! Lepo je na tem svetu, Hvala Covid ker si!