Slovenija
44 ogledov

Ministrstvo za zdravje za kredit za Topolšico

čakalna vrsta Anže Petkovšek
Ministrstvo za zdravje bo Zakaladnici RS predlagalo, da za Bolnišnico Topolšica zagotovi nov kredit.

"Bolnišnica Topolšica se je zaradi slabega vodenja in napačnih poslovnih odločitev v preteklosti za investicije, ki niso imele finančnega kritja, znašla v hudih likvidnostnih težavah. Ministrstvo za zdravje bo zato, da zagotovi nemoteno zdravstveno oskrbo prebivalstva, predlagalo zakladnici Republike Slovenije, da bolnišnici Topolšica odobri kredit," so sporočili z ministrstva za zdravje.

Kot smo poročali, ima Bolnišnica Topolšica zaradi likvidnostnih težav že več kot teden dni blokiran račun. Sredstva so se včeraj, potem ko je eden od izvajalcev energetske sanacije začasno zadržal izvršbo, toliko sprotila, da so zaposlenim lahko izplačali plače, ne pa tudi prispevkov.

Vsi prihranki bolnišnice so bili porabljeni za financiranje 8,5 milijona evrov vredne naložbe v energetsko obnovo bolnišnice, ki so jo zaključili lani. Ta je bila po besedah Šorlija nujna, a preverjajo, če je bila ustrezno izvedena.

Velike likvidnostne težave Bolnišnice Topolšica so nastale zaradi investicije v prenovo bolniških sob in postelj, za katero bolnišnica ni imela zagotovljenih finančnih sredstev. "Ministrstvo za zdravje je zato zahtevalo revizijo celotnih investicijskih vlaganj v preteklosti, poteka pa tudi revizija Računskega sodišča," sporočajo z ministrstva. 

Bolnišnica ima šest milijonov nepokritih obveznosti, od tega 2,2 milijona zapadlih obveznosti, 2,3 milijona evrov posojil pri državni zakladnici in 1,7 milijona evrov dolgoročnega posojila komercialne banke.

 

 
Komentarjev 4
  • Avatar Leon
    Leon 20:05 11.april 2017.

    Kako pa kaj Zidar ? A on tudi košarko trenira v Švici ?

  • Avatar Leon
    Leon 20:03 11.april 2017.

    Pomeni,da so krivci v pravosodju in državnem vrhu !

  • svašta 12:16 11.april 2017.

    Velike likvidnostne težave Bolnišnice Topolšica so nastale zaradi investicije v prenovo bolniških sob in postelj, za katero bolnišnica ni imela zagotovljenih finančnih sredstev....kako se lahko spustiš v prenovo nečesa, če nimaš zagotovljenih sredstev?? Bodo odgovorni odgovarjali za to???