Slovenija
1519 ogledov

Ministrstvu za notranje zadeve dodatnih 40 milijonov

Ne uporabljaj parkirna kazen Twitter/Temida
Parlamentarni odbor za notranje zadeve se je danes kot zainteresirano delovno telo seznanil s predlogom rebalansa proračuna za letos za ministrstvi za notranje zadeve ter za javno upravo.

Po rebalansu bo ministrstvu za notranje zadeve na voljo 449,31 milijona evrov, medtem ko je prvotni proračun za letošnje leto predvideval 408,93 milijona evrov sredstev za resor.

Virus in stroški

Spremembe, ki jih ministrstvu za notranje zadeve prinaša rebalans, so precej posledica epidemije novega koronavirusa, je izpostavil minister Aleš Hojs. Na ministrstvu so morali znižati predvidena sredstva za nekaj investicij. Ker v času epidemije ni bilo potovanj, so se malenkostno znižali stroški priprav na predsedovanje Slovenije EU v prihodnjem letu.

2,8 milijona evrov bodo namenili obmejnim občinam za pokritje investicij, ki so posledica povečanega nezakonitega toka migrantov čez mejo, na primer za obnovo cest ali postavitev javne razsvetljave. Dodatnih 19 milijonov evrov bo namenjenih za področje javnega reda in miru, splošne varnosti in premoženja, 20 milijonov evrov za izplačilo dodatkov za delo med epidemijo zaposlenim v policiji in na ministrstvu, in sicer tako dodatkov, ki jim pripadajo po kolektivni pogodbi za javni sektor kot po protikoronski zakonodaji.

Manj za kriminaliste

Zmanjšujejo se sredstva za kriminalistično policijo. Kot je pojasnil Hojs, predvsem na račun neuspešnosti nekaterih javnih razpisov. Tako ne bodo nabavili vseh načrtovanih vozil niti ne bo posodobitve komunikacijskega sistema Tetra ne računalniških sistemov.

Dodatnih 3,9 milijona evrov za zdaj ne bodo porabili zaradi zamika projekta Entry Exit, v katerem bi Slovenija kot članica ob schengenski meji morala nabaviti poseben informacijski sistem. Kot je danes pojasnil Hojs, so Evropsko komisijo prosili za proučitev smiselnosti tega projekta, glede na to, da je sosednja Hrvaška sredi pogajanj za vstop v Schengen in bi bilo tako kmalu bolj smiselno, da ta informacijski sistem kupi Hrvaška in ne Slovenija.

Aleš Hojs Slovenija Nov adut ministra Hojsa v boju proti ilegalnim migrantom

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Korriolla
    Korriolla 00:48 16.september 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

  • xajoyis712 21:41 15.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com