Slovenija
22 ogledov

Mipove mesnice kmalu naprodaj

Nekdanji zaposleni so ob prvem poskusu prodaje nekdanjega simbola družbe zahteva Žurnal24 main
Razpis za prodajo. Zelo verjetno še ta mesec, prav tako dražba umetniških predmetov.

Razpis za prodajo Mipovih mesnic bo verjetno objavljen še pred koncem aprila. Miroslav Benedejčič, stečajni upravitelj družbe, je v začetku tedna prejel sklep sodišča za prodajo 16 mesnic. Osem jih ima trenutno v najemu Pivka perutninarstvo, ki pa nima predkupne pravice, tako da bodo mesnice prodane najboljšemu ponudniku.

Po Benedejčičevih besedah je sodišče priznalo za 78,1 milijona evrov dolgov upnikov, prerekanih dolgov pa naj bi bilo za še 49,2 milijona evrov, a o tem bo moralo sodišče zaradi pritožb odločati znova.

Zelene luči za prodajo še ni

Na prodajo obratov v Kromberku in Tolminu bo treba še počakati, saj mora predlog za prodajo potrditi najprej upniški odbor, potem pa sklep sodišča. Mipov obrat v Kromberku, kjer po Mipovih recepturah proizvajajo mortadelo in druge izdelke pod vodstvom ptujske Panvite, ter obrat v Tolminu, ki ga ima v najemu mariborska družba Košaki, sta v obratovanju in zato več vredna, kot če bi proizvodnja stala.

Prav zato bodo izhodiščne cene višje. Družbi Panvita, ki v Kromberku zaposluje okrog 50 delavcev, in Košaki z 20 zaposlenimi v tolminskem obratu bosta imeli tudi predkupno pravico pri prodaji obratov, ki jih imata v najemu.

Bik kmalu spet na dražbi

Še pred koncem aprila bodo poskušali prodati tudi bronasti kip Janeza Boljke in druge umetnine v Mipovi lasti, ocenjene na od 40 do 45 tisoč evrov. Ker na prvi dražbi konec januarja za kip ni bilo zanimanja, so izklicno ceno s 300 tisoč evrov spustili za 20 odstotkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.