Slovenija
35805 ogledov

Mirko Tuš se je hudo poškodoval, odhaja v pokoj

V torek se je Mirko Tuš takole sproščeno sprehajal v Barceloni, včeraj pa ga je,
1/2
Žurnal24 main
Mirko Tuš se je hudo poškodoval in direktorsko mesto na čelu skupine Tuš predaja svojemu sinu Andražu.

Ustanovitelj Skupine Tuš Mirko Tuš svoje mesto pri vodenju podjetja predaja sinu Andražu Tušu in odhaja v pokoj, kjer se bo popolnoma posvetil dolgotrajnemu okrevanju po težki poškodbi hrbtenice, ki jo je utrpel v hudi nesreči.

Andraž Tuš | Avtor: Engrotuš Engrotuš

Mirka Tuša bo na funkciji direktorja Skupine Tuš nadomestil Andraž Tuš (na fotografiji levo), ki je del podjetja na različnih funkcijah že več let. Po študiju na poslovni fakulteti v Združenih državah Amerike je izkušnje v Skupini Tuš med drugim pridobival kot direktor marketinga, vzpostavil trajnostno strategijo podjetja, njegovo področje je tudi skrb za tehnološki razvoj podjetja. Kot del vodstvene ekipe bo Andraž Tuš uresničeval dolgoročno zastavljeno strategijo poslovanja Skupine Tuš, ki je popolnoma osredotočena na najpomembnejšo dejavnost – trgovino.

Prva trgovina, ki sta jo odprla Mirko in Tanja Tuš, je bila pod blagovno znamko Tuš odprta že pred 30. leti. Skupina Tuš je danes največje zasebno podjetje v državi, ki ima več kot 3100 zaposlenih in v Sloveniji povezuje več kot 100.000 delovnih mest. Njihovo prodajno mrežo sestavlja 100 marketov in supermarketov, druga največja veriga drogerij v državi z 42 poslovalnicami, 6 Tuš Cash & Carry poslovalnic, največja spletna trgovina za poslovne uporabnike Tuš Cash&Carry, 4 Planeti Tuš, kjer skupaj mesečno beležijo več kot tri milijone nakupov.

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 16
  • franci 06:41 11.maj 2019.

    JA, KAKEGA POSEBNEGA SOČUTJA DO SOČLOVEKA PA PRI VAS NE ZAZNAM. MESEČNIK KORDIŠ SINDROM? ALI PAČ OBIČAJNI SLEDILCI RDEČKARJEV? MORDA PA LE ČISTO NAVADNI, FOUŠERITI SLOVENČKI?

  • Avatar aron222
    aron222 14:33 06.marec 2019.

    Tuš je banda od nekdaj. Zdaj ko bi bilo pa treba počasi račune poravnati bo pa zbolel pa poniknil. mi pa bomo njegove dolgove plačevali ! Nikoli ni pustil da bi se o njem reklamiralo - pisalo ampak zdaj pa ...prikaži več kvazi zbolel pa na vse medije dal pokvarjenec. Trgovke naj raje plača pravično ne pa da delajo za miloščino.

  • ciril 09:29 06.marec 2019.

    a je lopov zidar že kej boljš' ??