Slovenija
30 ogledov

Mirošič: gre za trditve brez dokazov

Slovenija ni od Italije nikoli prejela obvestila, da išče Maurizia Prestierija o Žurnal24 main
Slovenski veleposlanik v Italiji Iztok Mirošič je v odzivu na trditve mafijskega skesanca, da je Slovenija raj za mafijo, dejal, da gre za trditve brez dejstev, dokazov in časovnih okvirov.

Mirošič je rimski La Repubblici, ki je pred dnevi objavila Savianov članek Grand Hotel Camorra, v petek poslal pismo, v katerem je med drugim zapisal, da ne mafijski skesanec ne avtor članka svojih trditev o Sloveniji kot o državi brezpravja in korupcije nista dopolnila z dejstvi.

Slovenija ni od Italije nikoli prejela obvestila, da išče Maurizia Prestierija oziroma Paola Di Lauro zaradi kriminalnih dejanj, zato njuni obiski v Sloveniji niso bili nezakoniti. Slovenska policija bi v primeru razpisa tiralice s strani tujega varnostnega organa zoper takšne osebe ukrepala.

Mirošič je v pismu tudi vnovič izpostavil to, kar je v odzivu na izjave Prestierija v četrtek že zapisala slovenska policija – da je Slovenija v družbi najvarnejših držav v EU v vseh oblikah primerljive kriminalitete, ki najbolj vplivajo na občutek varnosti ljudi, in da je obremenjenost Slovenije z organiziranim kriminalom po ocenah Europola majhna.

La Repubblica je pred dnevi v več delih objavila pogovor pisatelja Roberta Saviana, sicer avtorja odmevne knjige o neapeljski mafiji Gomorra, z nekdanjim mafijskim šefom Prestierijem, ki pravi, da v Sloveniji ni protimafijske kulture, zato se lahko mafijci po državi gibljejo neovirano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.