Slovenija
27 ogledov

Mišič dobil družbo v upravi

Alenka Žnidaršič Kranjc Nataša Čepar
Nadzorni svet Luke Koper je imenoval Jožeta Jaklina za člana uprave, ki bo skrbel za finance. Mesto člana uprave, zadolženega za operativo, pa ostaja prazno.

Kadrovanje. Predsednica nadzornega sveta Luke Koper Alenka Žnidaršič Kranjc je oznanila, da so na današnji seji soglasno imenovali novega člana uprave družbe, ki bo zadolžen za področje financ in računovodstva. To je postal Jože Jaklin, ki je bil pred tem član uprave v Salonitu Anhovo in vodilni v Litostroju E.I.. Mandat bo začel najpozneje februarja. V upravi Luke Koper bo delal družbo predsedniku Gašparju Gašparju Mišiču in delavskemu direktorju Matjažu Staretu. Tudi Jaklin po Mišičevem zgledu ne bo upravičen do odpravnine, saj naj nadzorniki ne bi mogli delati razlik med člani uprave. Nadzorniki pa niso imenovali člana uprave,  zadolženega za operativo. K prijavi za to mesto so pozvali zaposlene v Luki; o novem kandidatu naj bi tako odločali januarja. Na razpis za obe funkciji je sicer prispelo 25 kandidatur.

Nič o ultimatih

Žnidaršič Kranjčeva je zanikala, da bi Gašparju Mišiču postavljali kakršnekoli ultimate ali roke za izvedbo poglobitve bazenov ob kontejnerskemu terminalu, kar bo omogočilo prihod večjih kontejnerskih ladij. To je sicer ena izmed strateških investicij Luke Koper, saj se spomladi prihodnje leto obeta povezava treh svetovnih ladjarjev – Maersk, MSC in CMA CGM, ki bodo skupno izbirali plovne poti in pristanišča, tudi v severnem Jadranu.

Pozorni na "Popovičev krog"?

Na vprašanje, ali bo nadzorni svet podrobno spremljal poslovanje Luke Koper s podjetji, ki bi jih po mnenju nekaterih lahko uvrstili v "krog" blizu koprskega župana Borisa Popoviča, je Žnidaršič Kranjčeva odgovorila, da pregledujejo vse svetovalne in storitvene pogodbe, ki jih ima Luka, ne glede na to, ali gre ta podjetja, ki naj bi bila blizu Popoviču ali ne. Luka je sicer kmalu po imenovanju Mišiča, ki ga močno podpira Popovič, sklenila posel s podjetjem Grafist (ob tem naj dodamo, da je Grafist za Luko delal tudi v preteklosti).

Na dnevnem redu tudi Miklavčeva

Prva nadzornica je še potrdila, da je na dnevnem redu seje točka o Barbari Miklavec, zaposleni v Luki Koper, ki naj bi bila ovadena za oškodovanje družbe pod predsednikom uprave Robertom Časajem, a se je Luka z njo poravnala.

Komentarjev 1
  • zztop 10:29 13.december 2013.

    Tako se dela. Mogoče bi pri nas rešili krizo v enem tednu!!!Žurnal danes :Potem ko so vplivnega strica državnega voditelja Kim Jong Una, Jang Song Thaeka, pred dnevi odstavili, ker naj bi bil podkupljiv in zasvojen z mamili, ...prikaži več so ga danes usmrtili.Evo recept za naše tajkune !!