Slovenija
70 ogledov

Mišič je ostal brez banan

Gašpar Gašpar Mišič in Izet Rastoder Suzana Kos
Podjetnik posel odnesel drugam.

"Ustavil sem vse ladje z bananami in nobene ne bom poslal v Luko Koper, dokler ne podpišejo pogodbe o sponzoriranju NK Olimpija. Luka Koper ni lokalno, ampak slovensko podjetje, Gašparju Mišiču pa sem tudi povedal, da me njegove osebne težave ne zanimajo," razkriva Izet Rastoder, predsednik NK Olimpija in eden od največjih trgovcev z bananami na svetu, ki na leto proda okoli 16 milijonov kartonastih škatel banan pod blagovno znamko Derby.

Po prihodkih podobna

Minuli četrtek se je predsednik uprave Luke Koper z njim želel dogovoriti o nadaljnjem sodelovanju, a je po Rastoderjevih besedah ostal praznih rok. "Hočem enako pogodbo, kot jo je podpisal o sponzoriranju koprskega nogometnega kluba, torej za pet let, a s polovico manjšim zneskom," pravi Rastoder. Njegovo podjetje je lani ustvarilo blizu 130 milijonov evrov prihodkov, okoli petino več kot leto pred tem. Za primerjavo povejmo, da je Luka Koper v prvih devetih mesecih lani (novejših podatkov še ni) ustvarila za 106 milijonov evrov prihodkov.

Ladje pretovarjajo drugje

V Kopru je Rastoderjevo podjetje v preteklosti raztovorilo 26 ladij na leto, zdaj med drugim uporablja pristanišča v Črni gori in na Hrvaškem. Rastoder je Luki Koper med drugim očital monopolno obnašanje in visoke cene, ki si jih po vstopu Hrvaške v Evropsko unijo v Kopru po njegovem mnenju ne morejo več privoščiti. Gašpar Mišič o izkupičku četrtkovih pogovorov ni konkreten. Pravi le, da je Rastoder pomemben partner Luke in da iskreno verjame, da bodo v obojestransko zadovoljstvo še naprej dobro sodelovali.

Komentarjev 37
  • Mitoka 11:50 16.januar 2014.

    Ah krnekaj. Jasno je, da je ggm dal v nk koper, ker je šef tam popovič. konec koncev bi pa lahko tudi olimpiji kaj prispeval, že zaradi dobrih poslovnih odnosov. kakorkoli, tale model svoj privatni denar vlaga v slovenski šport, ...prikaži več vsaj nekaj je nardil za klub ne pa vsi ostali od katerih ni nič od nič.

  • dragec 10:41 16.januar 2014.

    Slovenija je del Balkana

  • ac-dc 16:16 15.januar 2014.

    Balkanska posla, nič novega.