Slovenija
17 ogledov

Mišič nastopa mandat

Gašpar Gašpar Mišič Nataša Čepar
Luka Koper. Zamenjal bo vse, ki ne bodo zmogli njegovega tempa.

"Če mi verjamete ali ne, niti ne vem, kakšno plačo bom imel. Zase nisem zahteval nič, česar že niso imeli drugi," je povedal Gašpar Gašpar Mišič, novi predsednik uprave Luke Koper. Danes bo od svojega predhodnika Bojana Branka uradno prevzel posle. Gašpar Mišič pa že ima pisarno v Luki, da po imenovanju ne bi izgubljal časa s seznanjanjem s poslom in ljudmi. "Danes sem tam preživel pet, šest ur," je dejal.

Pogodbe bo videl danes

Na vprašanje, ali je že imel priložnost vpogleda v domnevno sporne pogodbe, ki naj bi jih imeli tako imenovani prisesanci na "luške jasli", je odgovoril nikalno. Do prevzema funkcije predsednika uprave to ni mogoče. In česa se bo najprej lotil? "Ena izmed prioritet bo poglobitev vplovnega kanala do konca leta," je odgovoril. Sicer pa se namerava projektov lotiti paralelno, ne drugega za drugim. "Tisti, ki ne bodo zdržali mojega tempa – ta je nekajkrat hitrejši kot je običajno praksa –, se bodo morali posloviti z odgovornih delovnih mest," je napovedal.

Odpravnini se bo odrekel

Gašpar Mišič je še enkrat poudaril, da se bo ob morebitnem odpoklicu odrekel vsakršni odpravnini (po zakonu bi mu pripadlo šest mesečnih plač), saj je nasprotnik tovrstne slovenske prakse v državnih podjetjih.

Komentarjev 3
  • ac-dc 15:40 06.september 2013.

    Zamenjal bo vse, ki ne bodo zmogli njegovega tempa = zamenjal bo vse, ki ne bodo ustrezali njegovi politiki.

  • ac-dc 15:39 06.september 2013.

    Sedaj bom lahko mirno spal.

  • ennanova 10:11 06.september 2013.

    Razdvojeni vsajniki proti enotni vladihttp://za-misli.si/subkultura/1157-razdvojeni-vsajniki-proti-enotni-vladi