Slovenija
211 ogledov

Mišič: poslanec, milijonar in kmet

Mišičev lokal v Piranu
1/5
Suzana Kos
Nepremičnine. Gašpar Gašpar Mišič ne ve natančno, koliko jih ima.

“Ne vem natančno na pamet, koliko jih sploh imam, pa saj to ni pomembno. Veliko jih je, pomembno pa je predvsem, da sem jih pridobil na pošten in legalen način ter plačal tudi vse davke,” na vprašanje, koliko nepremičnin ima v lasti, odgovarja Gašpar Gašpar Mišič, poslanec Pozitivne Slovenije.

Noče lope za orodje

Med drugim je po naših informacijah lastnik zdaj zelo aktualnih kmetijskih parcel v skupni površini dobrih 5.500 kvadratih metrov, in sicer pri vasi Padna v Dragonji in Strunjanu. Prav za tam bi rad pridobil dovoljenje za postavitev skednja in lope. “To nima nobene zveze s Černačevo uredbo, za zdaj nisem ničesar postavil, nisem črnograditelj. Nočem lesene barake, ampak primeren objekt, v katerem bom imel orodje za kmetovanje. Zavod za varstvo narave mi je vlogo zavrnil, Krajinski park Strunjan me je preusmeril na Arso, tam pa sem dobil soglasje za lopo,” pojasnjuje poslanec. Zdaj čaka na odločitev upravne enote. Trdi, da na dveh parcelah prideluje oljčno olje, do 180 litrov na leto ga baje iztisne, okoli 2.500 kvadratnih metrov parcele v Dragonji pa brezplačno oddaja.

"Lahko me kastrirate"

Po naših informacijah je Mišič vlogo za objekta na kmetijskih parcelah in to v krajinskem parku na upravno enoto dal 23. marca. Na očitke, da je bil na čelu tistih, ki so v piranski občini blokirali sprejem odloka, s katerim bi občinski svetniki omilili posledice Černačeve uredbe o posegih v prostor, pa pravi: "To ni res. Jaz nisem črnograditelj in sem kritičen do Černačeve uredbe, lahko me kastrirate, če me boste dobili, da sem se vam kaj zlagal. Domačini smo v slabšem položaju zaradi vikendašev, ki bi gradili na kmetijskih zemljiščih."

Živi malo tu, malo tam

Na vprašanje, kje pravzaprav živi, odgovarja: “Živimo v hiši in stanovanju.” Mišič je namreč med drugim lastnik stanovanjske hiše pod piranskim obzidjem, več poslovnih prostorov v Piranu in nekdanje poslovne stavbe Droge v Portorožu, kjer je želel imeti hotel, v zaprtem naselju Rezidenca Park Lucija, kjer je 109 stanovanj, pa je lastnik osmih stanovanj ter vseh poslovnih prostorov.

Na Okrožnem sodišču v Kopru je sicer za danes napovedan začetek obravnave v tožbi Kraškega zidarja proti poslančevemu podjetju Gasspar. Propadli gradbinec je vložil tožbo v višini 1,3 milijona evrov. “Ta tožba je izmišljena in čisti nesmisel. Nastala je, ko sem Kraškemu zidarju, ki mi je zidal Rezidenco, zaračunal penale zaradi zamude ter za neizvedena dela in reklamacije. Ker Rezidenca ni bila končana v roku, je deset kupcev stanovanj od mene terjalo odškodnino in sem jim moral znižati kupnino,” pravi.

Mišič ima sicer za 2,2 milijona evrov hipotek, zgoraj opisane nepremičnine pa so ocenjene na skupno več kot pet milijonov evrov.

Komentarjev 53
  • mia 17:47 04.julij 2013.

    upam, da plačuje davke od vseh treh dobičkonosnih poslov. na vsako drugo službo predlagam dvojni davek na dohodek.

  • Veteran 21:52 28.maj 2013.

    Mišič: posranec, miljonar, knet in predvsem po domače povedano ena velika baraba in lopov!!!

  • Scott 13:45 28.maj 2013.

    Bolnica je v Mozirju in to od lukšićevih(SD)!