Slovenija
25 ogledov

Misija: iskanje investitorja

NLB Boštjan Tacol
Reševanje NLB. Pahor: želimo si dogovora s KBC ali novega investitorja.

Premier Borut Pahor je danes poudaril, da je za vlado pomembno, da glede druge dokapitalizacije NLB doseže dogovor z drugim največjim lastnikom, belgijskim KBC. Če to ne bo mogoče, pa se zavzema za novega vlagatelja, tujega ali domačega. Če še to ne bo uspešno, se bo vlada odločila, kako zagotoviti kapitalsko trdnost banke tako, da bodo zavarovani interesi države kot največjega lastnika.

Premier je dejal, da bi bilo sicer idealno, da bi imeli v finančnem sistemu tudi institucijo v večinski državni lasti. Hkrati pa je poudaril, da je za Slovenijo bolje, da ima dobre banke v tuji lasti kot pa slabe domače banke.

Investitorjev je več
Nalogo iskanja investitorja ima Agencija za upravljanje s kapitalskimi naložbami (AUKN). Kot je prejšnji teden dejala predsednica uprave AUKN Dagmar Komar, bodo tretjega investitorja zagotovili. Po njenih besedah ta še ni znan, jih je pa več.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.