Slovenija
19 ogledov

Misija (ne)mogoče

Potem ko so oktobra 2006 v Rimskih Toplicah prvič zabrneli stroji, so Rimske ter Žurnal24 main
Obnovljene terme. Stavijo na zdravilno vodo in klimo.

Rimske Toplice. “To je rezultat 20-letnega boja ljudi in dokaz, kako si lahko tudi majhna vas izbojuje lepšo prihodnost,” je Drago Zupan, krajan Rimskih Toplic, dejal ob včerajšnjem uradnem odprtju Rimskih term. “Politika je bila v to vpeta vseskozi, takšna in drugačna. A na pritisk krajanov pred petimi leti so se stvari vendarle premaknile z mrtve točke,” je dodal. “Zdaj so se sanje krajanom uresničile,” pa je dejal Franc Zdolšek, župan Laškega, in dodal, da upa, da bodo Rimske terme doživele slavo, ki so jo nekoč že imele.

V boj za goste
“Uspela vam je misija nemogoče, saj so se vam na pot postavljale številne ovire. To je zgodba šestih vlad in številnih ministrstev,” pa je poudaril predsednik vlade Borut Pahor in namenil kompliment direktorici Rimskih term Marjani Novak, ki ji je v zelo kratkem času terme uspelo zarisati na zemljevid novih turističnih središč pri nas. “Stavimo na naravne danosti, vodo in klimo, usmerjeni pa smo v poslovni, sprostitveni in zdravstveni turizem,” je poudarila Novakova, ki se zaveda, da jih čaka trd boj za goste. “Upamo tudi na črpanje preostalih nepovratnih sredstev,” je pristavila. Skoraj 30 tisoč kvadratnih metrov velik kompleks, vreden skoraj 50 milijonov evrov, ima 190 sob in skoraj 360 postelj ter kongresni center s številnimi dvoranami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.