Slovenija
20 ogledov

Misterij Miklavčičevega prihoda

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Sanacija na OI bo stekla takoj, bančna garancija pa bo višja za pol milijona evrov in daljša za dve leti, je dejal minister Marušič. Na MZ bodo preiskali, kako je Borut Miklavčič "prišel v hišo".

Ob predstavitvi dogovora z SCT je na plan prišel tudi skrivnostni prihod nekdanjega ministra za zdravje v hišo MZ. Marušič je namreč potrdil informacijo, da je na ministrstvo za zdravje v ponedeljek prišel Borut Miklavčič. Na ministrstvu po Marušičevih besedah še proučujejo, kako je Miklavčič "prišel v hišo", na uradno poročilo generalnega sekretarja o tem pa še čaka. Povedal je še, da Miklavčič ni bil na sestanku, ki ga je imelo ministrstvo z SCT.

"V ponedeljek so me klicali, da je nekaj pošte prišlo na moje ime in sem jo šel iskat. Vzel sem pošto in šel. In to je bilo to. Presenečen sem, da sedaj Marušič preiskuje, kako sem prišel na ministrstvo. A nima nič bolj pametnega za početi," se sprašuje Miklavčič.

Dogovor še ni dokončen
Sicer pa zaveza o višji in daljši garanciji po besedah ministra za zdravje Dorjana Marušiča še ni dokončna. Po dogovoru mora zdaj SCT pripraviti predlog sanacije, kar je danes že storil, na ministrstvu pa bodo preučili, ali bo predlog sprejemljiv.

Če bo SCT hkrati pristal na zahtevo po podaljšanju bančne garancije in po zagotovitvi dodatne, bodo podpisali dokončen dogovor, je povedal Marušič. Povedal je tudi, da je odločitev o unovčenju bančne garancije, ki jo je ob začetku del dal SCT, za zdaj odložena.

Del garancije že potekel
Prvi lot bančne garancije v višini 140 tisoč evrov je po besedah Marušiča potekel 6. aprila, medtem ko preostali loti garancije še veljajo. Garancija je namreč sestavljena iz več lotov, ki so vezani na posamezne etaže. Če bo garancija unovčena, bo unovčena samo v delu, ki se nanaša na vodovod.

Sanacija naj bi predvidoma trajala dve leti, začela pa bi se lahko že v mesecu dni po podpisu končnega dogovora, njena vrednost pa je za zdaj še neznanka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.