Slovenija
6 ogledov

Mitič predčasno z vrha Telekoma

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Podpredsednik uprave Telekoma Dušan Mitič je odstopil s položaja.

Dušan Mitič se je po pogovoru s predsednikom uprave Ivico Kranjčevićem in predsednikom nadzornega sveta Tomažem Bergincem odločil za sporazumno predčasno prekinitev mandata.

Skupina Telekom Slovenije je v letu 2009 ustvarila 24,6 milijona evrov čistega dobička, medtem ko je ta v letu prej znašal 85,98 milijona evrov.

Odločitev Mitiča, ki bi se mu mandat sicer iztekel šele leta 2012, po navedbah Telekoma družbe temelji na prepričanju, da je potrebno novemu predsedniku uprave zagotoviti možnost, da si ob pričetku mandata svojo ekipo izbere sam.

Nadzorni svet je sicer Marka Boštjančiča potrdil za novega člana uprave za področje trga in storitev. Prav Boštjančič bo s 1. majem nadomestil Mitića, ki bo od takrat odgovoren za področje trga in storitev. Še naprej pa ostaja izpraznjeno mesto člana uprave, odgovornega za področje financ. Bo pa sedanjega člana uprave za tehnologijo Željka Puljiča maja nasledil Zoran Vehovar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.