Slovenija
23 ogledov

Mitja Urbanc novi predsednik ŠOS

Na ponedeljkovi skupščini Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) so študentski poslanci in svetniki izvolili novo vodstvo. Za predsednika ŠOS so za mandat enega leta izvolili Mitjo Urbanca.

Poleg tega so za generalnega sekretarja pa Aleksandarja Jovanovića. Na skupščini so sicer sprejeli tudi spremembe študentske ustave, so sporočili iz omenjene organizacije.

Mitja Urbanc je v svojem programu izpostavil dve ravni delovanja organizacije, so zapisali v ŠOS. Na strokovnem delu organizacije bi morala ŠOS po mnenju Urbanca delovati predvsem na področju socialnih pravic ter na področju kakovostnega in odgovornega visokega šolstva.

Druga raven delovanja organizacije pa bi morala biti po mnenju novoizvoljenega predsednika strategija približevanja študentskega organiziranja širši javnosti, akademski sferi in predvsem študentom samim. Urbanc je v svojem programu predlagal tudi bolj aktivno delovanje predstavnikov ŠOS na lokalni ravni ter vzpostavitev spletne platforme, ki bi bolj dostopno ponujala informacije za študente.

S spremembami zagotovljen "učinkovitejši nadzor"

Na skupščini so bile poleg novega vodstva sprejete tudi spremembe študentske ustave, ki se navezujejo na nova določila pravilnika o nadzorni komisiji in pravilnika o razsodišču, so izpostavili v ŠOS. Spremembe študentske ustave natančneje določajo tudi postopek za ustanovitev novih študentskih organizacij ter spremenjeno razdelitev koncesijskih sredstev.

Kot trdijo v ŠOS, bo s spremembami omogočen učinkovitejši nadzor nad namensko porabo sredstev in transparentnejše delovanje študentskih organizacij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.