Slovenija
25 ogledov

Mitrović ne plačuje niti v Srbiji

Televizija Pink Si bo v Sloveniji štartala 30. septembra, Željko Mitrović pa nap Žurnal24 main
Po 26 dneh stavke v televizijski hiši Avala zaposleni še vedno brez obljubljenih plač. Željko Mitrović, eden izmed lastnikov, je na sestanku povedal: “Denarja za plače ni.“

Lastniki televizije Željko Mitrović, Johan Verner Kraus in Danko Đunić so pred slabim tednom članom sveta RRA obljubili, da bodo v roku 60 dni konsolidirali televizijo. Delavcem pa so obljubili poplačilo šestih plač in honorarjev. Vendar jih ti še niso prejeli. Delavci tako obupano stavkajo že skoraj cel mesec.

Na včerajšnjem sestanku stavkovnega odbora z enim izmed lastnikov, Željkom Mitrovićem (ki ga pri nas poznamo predvsem po neuspelem zagonu Pink Si), so zahteve delavcev, da jim izplačajo tri plače, ostalo pa v naslednjih 60 dneh, splavale po vodi. Mitrović je namreč dejal, da denarja za plače ni in tudi ne ve, kdaj bo, piše B92.

Nihče ne ukrepa

Zaposleni so jezni. Sprašujejo se, do kdaj bodo država in institucije še dovoljevale takšen odnos lastnikov zasebnih podjetij, in ali to pomeni, da za kršenje pravil nihče ne bo odgovarjal.

"Uprava in lastniki TV Avala so z neizplačilom plač prekršili 16. člen Zakona o delu Republike Srbije. Na kršenje zakona se ni odzval nihče. Ne ministrstvo za delo in socialne zadeve, ne inšpektorat za delo, ne ministrstvo za kulturo. Prav tako ni odziva od predsednika Borisa Tadića, predsednika vlade Mirka Cvetkovića, na katere smo se obrnili pred desetimi dnevi," so v sporočilu za javnost zapisali zaposleni na TV Avala in dodali, da se bodo za svoje pravice borili do konca.

Komentarjev 1
  • Bozidar.Frelih 21:07 17.januar 2012.

    Denarja za plače ni. Kupujem pa TV3. Denar je.