Slovenija
36 ogledov

Mitrović: Zastrupljali so me

(Foto: Benjamin Kovač) Žurnal24 main
Lastnik Pink TV Željko Mitrović se v Nemčiji zdravi zaradi redke in težke oblike slabokrvnosti. Meni, da so ga načrtno zastrupljali. Govori tudi o rezultatih v Sloveniji.

Željko Mitrović boleha za aplastično anemijo, redko in resno obliko slabokrvnosti. Že štiri tedne ga zdravijo v kliniki v Flensburgu pri Hamburgu. V telefonskem pogovoru za srbski portal Blic je izrazil prepričanje, da mu je nekdo v hrano in pijačo podtaknil substance, podobne citostatikom.

"Sem na dobri poti, da si povrnem zdravje. Moja krvna slika je že zelo dobra, vsak dan se boljše počutim. K sreči sem zdravnika poiskal pravočasno,“ je povedal in dodal, da je prepričan, da se mu je zdravje zrušilo zaradi zastrupitve. "V tem trenutku zgolj sumim. Če so sumi osnovani, bodo preiskovale ustrezne službe,“ je povedal Mitrović.

"Imam stenograme, iz katerih je razvidno, kaj vse so ljudje govorili o meni. Ko se bom vrnil v Beograd, bom odpustil okrog sto ljudi, ki so širili trače, medtem ko bom lojalne sodelavce nagradil. Nedopustni so trači in medijski napadi okrog Pinka v Sloveniji. V Sloveniji iz dneva v dan beležimo boljše rezultate gledanosti," je med drugim povedal za portal Blic.

Nekatere ukrepe je Mitrović podal že iz bolniške postelje; med drugim njegov bližnji sodelavec Zlatko Krmpotić ne sme pristopati v pisarne Pinka.

Zrušen portal
Spletna stran televizije se je sicer ta večer, potem ko so objavili informacijo, da naj bi bil njihov prvi mož zastrupljen, zrušila. Poleg informacije o zastrupitvi so objavili izjavo enega izmed zdravnikov beograjskega kliničnega centra, ki zanika nekatere namige, da naj bi do aplastične anemije lahko prišlo zaradi jemanja opiatov. Negiral je tudi nekatere namige, da naj bi imel Mitrović raka, levkemijo, aids ali hepatitis.

"Na potezi sta tožilstvo in policija, ki naj ugotovita, kdo stoji za poskusom zastrupitve lastnika največje medijske hiše v jugovzhodni Evropi,“ še navaja srbski Pink.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.