Slovenija
34 ogledov

Mizar evropskega vrha

Srebrna kolajna okoli Boštjanovega vratu pomeni enega od največjih uspehov v zgo Žurnal24 main
V Lizboni je postal evropski podprvak med mladimi lesarji.

Novo mesto. Boštjan Pajk, dijak Šolskega centra Novo mesto, je na nedavnem tekmovanju poklicnih spretnosti Euroskills v portugalski prestolnici v konkurenci lesarjev osvojil srebrno kolajno. Po vrnitvi domov je sprejem zanj v četrtek pripravil tudi novomeški župan Alojz Muhič.

Za promocijo poklicev
Euroskills je tekmovanje, katerega namen je promoviranje poklicev, ki so deficitarni, redki ali imajo nižji družbeni ugled. Letošnjega tekmovanja, sicer namenjenega mladim med 18. in 25. letom, se je udeležilo več kot 500 tekmovalcev iz 26 držav, med njimi 15 slovenskih tekmovalk in tekmovalcev. Slovenska reprezentanca je domov prinesla šest posamičnih kolajn in dve ekipni srebrni medalji.

Že prvi izdelki
Za uspeh je, kot je povedal Boštjan, zaslužen tudi njegov mentor Anton Hrastar, učitelj praktičnega pouka, ki mu je pomagal z nasveti in izkušnjami tudi na pripravah v Novem mestu, Mariboru in Slovenj Gradcu. “Šolanje bom nadaljeval kot mizar in lesni tehnik, odlično podlago za delo in obrt pa imam doma, v manjši delavnici,” je povedal Boštjan. V vasici Malo Globoko pri Zagradcu tako že nastajajo njegovi prvi izdelki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.