Slovenija
86 ogledov

Mlad Slovenec na Baliju izginil v valovih

Prepoved bikinija bi izpraznila balijske plaze, "protipornografski zakonski osnu Žurnal24 main
Dvaindvajsetletnega Aleksandra Sužnika, ki naj bi v soboto izginil med visokimi valovi, še vedno pogrešajo.

Na Baliju pogrešajo slovenskega državljana. Ministrstvo za zunanje zadeve (MZZ) so o tem v nedeljo obvestili svojci pogrešanega. "Po naših podatkih lokalni varnostni organi na tem indonezijskem otoku pogrešanega še vedno iščejo," so danes pojasnili na MZZ.

Po poročanju spletnega portala 24ur.com je pogrešani 22-letni Aleksander Sužnik izginil v soboto med visokimi valovi med kopanjem v morju na bolj osamljeni plaži v Kuti. Z njim je bilo njegovo dekle, ki je dogodek prijavilo policiji.

Za dodatne informacije in pomoč pri iskanju je MZZ v nedeljo neposredno zaprosilo tudi indonezijske oblasti. Do danes dopoldne informacij o tem, da bi pogrešanega našli, še ni bilo.

Na Baliju ni slovenskega predstavništva

Ker Slovenija v Indoneziji nima lastnega diplomatsko-konzularnega predstavništva, nudi v tem primeru nujno konzularno asistenco avstrijsko veleposlaništvo v Džakarti in njihov častni konzulat na Baliju, s katerima vzdržuje povezavo slovensko veleposlaništvo v Pekingu. V stiku z njimi so tudi svojci pogrešanega, pojasnjujejo na MZZ.

Na MZZ sicer svetujejo, da se o primerih, kot so pogrešitve, iskalne akcije in podobno, obvesti lokalne varnostne oblasti, pristojne za iskanje pogrešanih in njihovo morebitno reševanje. Druge dodatne ukrepe formalne narave, kot so potrditev identitete, državljanstvo, stik s svojci in drugo, pa opravi diplomatsko-konzularno predstavništvo v državi.

Če v državi ni slovenskega predstavništva, se lahko slovenski državljani, če potrebujejo nujno konzularno pomoč, obrnejo na katerokoli drugo predstavništvo države članice Evropske unije v konkretni državi, še dodajajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.