Slovenija
80131 ogledov

Mladenka zgubila živce na avtocesti zaradi reševalnega pasu. To ji sporočajo

Reševalni pas Pixabay Reševalni pas
Reševalni pas rešuje življenja. A očitno tudi buri duhove. Če bo sprejet predlagani predlog, jih bo bržkone še bolj.

Zavod Reševalni pas je na Twitterju sporočil, da so izkoriščanje reševalnega pasu predlagali med hujše prometne prekrške. Predlog je napredoval, pristojno ministrstvo ga bo preučilo. Odgovor pri omenjenem zavodu pričakujejo do 11. avgusta. 

Medtem so na svjem Facebook profilu delili tudi posnetek s Tik-toka uporabnice "nina_yoga", ki je včeraj delila svojo izkušnjo ob oblikovanju reševalnega pasu. Milo rečeno je izgubila živce. 

"Že od Postojne se ustavljamo non-stop. To je bolano s temi cestami. Oni delajo reševalni pas. Ma za koga, mona. Ma pi*** mater**! Za koga delaš reševalni pas, mona? Če pride rešilec, se potem umakneš, tako kot se zdaj umikajo. Ta država ... to je vesoljni potop. Piz**! V tujini česa takšnega ne vidiš!" je med drugim bentila za volanom in razmišljala še, da smo Slovenčki pač vdani v usodo in sprejmemo vse. "Vsaki ku*** dan isti ku***, piz**." je sončno razmišljala uporabnica Tik toka.

@nina_yoga Katastrofa Primorka vzak dan isto 🤮🤮#slovenia🇸🇮 #tiktokslovenija #slovenijatiktok🇸🇮 #balkan #balkantiktok ♬ original sound - nina_yoga

Njeno objavo so v Zavodu Reševalni pas pospremili z vprašanjem: "Za koga delamo reševalni pas?? Za ČLOVEKA‼️" Dodali so še: "Ne glede na to, kako razvit je, ne glede na to kakšen ima pogled na reševalni pas, ne glede na to kje kupi izpit za avto ... Gospodični sporočamo, da bodo reševalci, gasilci in policisti pomagali tudi njej, če se ji karkoli zgodi. S telefonom v roki in razburjenostjo za volanom se to zgodi veliko raje." 

Razmere se sicer izboljšujejo

Razmere na področju oblikovanja reševalnega pasu so se v Sloveniji v zadnjem desetletju bistveno izboljšale, so sicer 17. junija, ob 10. obletnici posnetka gasilcev, ki so si pot do kraja nesreče na avtocesti Logatec-Unec peš utirali pot med množico vozil, poudarili pristojni. Obenem so opozorili, da se še vedno najdejo posamezniki, ki reševalni pas izkoriščajo.

Promet je ekipna igra, ravnanje enega udeleženca hitro vpliva na ravnanje ostalih, tako v pozitivnem kot negativnem smislu, je takrat izpostavil predsednik AMZS Andrej Brglez. "Zato je pomembno, da vozniki ne mislijo samo nase, ampak na celotno ekipo," je poudaril.

Reševalno vozilo Novost Avto Modre lučke se bodo zdaj 'videle' okoli ovinkov zastoj avtocesta Slovenija Poznavalci: Če ne bomo ukrepali, nas čez nekaj let čaka popoln kolaps

dezurni@styriia-media.si

Komentarjev 113
  • Avatar Suli
    Suli 13:23 17.julij 2023.

    Vprašanje za " gospodično" ali je tudi spričevalo kupila (z denarjem ali v naturi glede na obširen besednjak) 🤔

  • xxx 11:39 17.julij 2023.

    Ja kaj se čudite, prejšnji teden sem za 110 km na slo avtocestah porabil 3 ure. Pol pa ni čudno da folk popizdi. Reševalni pas pa je bil namenjen za motoriste in mislim za PV ki se je vračal domov. Pa moraš popizdi.

  • Majazmaja 09:27 17.julij 2023.

    Da je ni sram ... Primitivka. Če ne ve, zakaj se vzpostavlja reševalni pas, naj gre še enkrat v šolo vožnje. V tujini (Avstrija, Nemčija, Francija ...) se reševalni pasovi vzpostavljajo že vsaj 20 let. Je pa res, da take ...prikaži več kure dlje od kakega Paga ne vidijo.