Slovenija
22 ogledov

Mladi bi ga vodili sami

V kletnih prostorih nekdanje čevljarne Ratitovec bi mladi na 200 kvadratnih metr Žurnal24 main
Mladi si mladinskega centra želijo, medtem ko Lokalno akcijsko skupino za preprečevanje zasvojenosti (LAS) skrbi zloraba drog in alkohola.

Dolgoletna želja mladih v Železnikih je, da bi imeli mladinski center, ki bi ga sami vodili in upravljali. Projekt naj bi bil z občinsko pomočjo uresničen že letos. Mladinski center bi uredili v kletnih prostorih nekdanje čevljarne Ratitovec.

Pobudnik projekta je Klub študentov Selške doline, center pa bi uporabljala vsa mladinska občinska društva. Ustanovili bi tudi poseben zavod, ki bi ga upravljal. Zavod bi vodili mladi, občina pa pri njegovem vodenju ne bi imela večjega vpliva.

Prostori. Poleg centra bodo v kletnih prostorih uredili društveno pisarno, sejno in glasbeno sobo ter skladišče. Vrednost projekta. Je okoli 130 tisoč evrov, od tega naj bi 50 tisoč evrov prispevala občina.

Skrbi jih pijančevanje
Lokalno akcijsko skupino za preprečevanje zasvojenosti (LAS) skrbi, da bo mladinski center postal prostor, v katerem bodo mladi zlorabljali droge in alkohol. Zato menijo, da bi bilo najbolje, da bi center vodila javna ustanova, kot je Javni zavod Ratitovec ali občina, saj bi tako prevzela odgovornost za dogajanje v centru.

“LAS nima nič proti mladinskemu centru, podpiramo tak način organizacije in delovanja, saj se bo v njem odvijalo tudi veliko pozitivnih stvari, kot sta inštruiranje, učenje glasbil … Kar me iskreno skrbi kot očeta, kot predsednika LAS in občana Železnikov je, da bi se zadeva sprevrgla v prekomerno pijančevanje,” je pojasnil predsednik LAS Robert Markelj. Povedal je tudi, da LAS nima nobene želje voditi ali upravljati mladinski center, kot mu to očitajo mladi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.