Slovenija
27 ogledov

Mladi hočejo center

Župan Franc Jerič je prek spletne strani občine izvedel anketo o mladinskem cent Žurnal24 main
Rezultati ankete. Večina bi delala prostovoljno.

V Občini Mengeš nameravajo ustanoviti mladinski center, saj menijo, da bi se mladi prek raznih dejavnosti bolj vključevali v družbo in se identificirali z občino, poleg tega takšni centri spodbujajo prostovoljstvo in solidarnost. Ocenjujejo, da bi center lahko začel delovati jeseni, ni pa še jasno, kje – o tem se še dogovarjajo. Občina je center pripravljena sofinancirati.

Prvi rezultati ankete
Pred kratkim so izvedli anketo, da bi videli, kaj o centru menijo občani, predvsem mladi. Prejeli so 427 izpolnjenih vprašalnikov, pri čemer je bilo dobrih 80 odstotkov anketirancev starih od 11 do 29 let. Analizo še pripravljajo, a so nam vseeno zaupali prve ugotovitve: skoraj 78 odstotkov anketirancev meni, da je center treba ustanoviti, le nekaj več kot trije odstotki so proti (preostalim je vseeno). "Le 21 odstotkov anketirancev je reklo, da niso pripravljeni delati kot prostovoljci," so zadovoljni na občini, kjer dodajajo, da je več kot 29 odstotkov anketirancev pripravljenih dejavno sodelovati pri pripravi programa, dobrih 44 odstotkov pa bi o programu povedalo svoje mnenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.