Slovenija
20 ogledov

Mladi naj tvegajo več

Karierni sejem Saša Despot
Pokojnina. Mlajše generacije ne cenijo obveznega zavarovanja.

Varnost. Precej destruktivna razprava v javnosti zadnja leta je pri razmeroma mladih ljudeh vzbudila dvome, ali bo obvezno pokojninsko zavarovanje še vedno obstajalo, ko se bodo upokojevali, razlaga Lučka Böhm iz Zveze svobodnih sindikatov Slovenije. “Tudi zato ga nekateri ne cenijo enako kot starejši. Verjamejo, da jim bo za starost uspelo dovolj privarčevati v individualnih shemah,” dodaja.

Na voljo več časa

Mlajše generacije imajo možnost izbire večjega tveganja, saj imajo do upokojitve še veliko časa. Tisti, ki so tik pred upokojitvijo, pa si ne morejo privoščiti negativnih trendov, zato izbirajo konservativnejše naložbe,” menijo pri Zavarovalnici Triglav.

Simon Husar, vodja življenjskih zavarovanj pri zavarovalnici Grawe, ocenjuje, da demografske spremembe in novosti onemogočajo delovanje javnih pokojninskih sistemov na način, kot smo ga bili vajeni do zdaj. “Mladi bodo tako že danes morali prevzeti skrb in odgovornost za svojo pokojnino,” dodaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.