Slovenija
22 ogledov

Mladi prebujajo mesto

V sklopu Mesta mladih so potekale tudi različne športne dejavnosti. (Foto: Igor Žurnal24 main
Festival. Danes in jutri še dva največja dogodka Mesta mladih.

Nova Gorica. “Letos smo se povezali z ljubljanskim Festivalom pomladi, ki je bil zaradi pomanjkanja sredstev pod vprašajem, in tako združili moči ter pripravili kakovosten program in dogodke tako v Ljubljani kot tudi Novi Gorici,” novost festivala Mesto mladih opisuje Tadej Stolič, programski vodja.

Za konec na Trgu Evrope
Mednarodno
. Kot je še povedal Zarifa, se festivala čedalje bolj množično udeležujejo tudi mladi iz italijanske Gorice. Sklepni koncert, na katerem bo med drugimi nastopila legendarna skupina Lačni Franz, se začne jutri ob 17. uri prav na trgu obeh Goric.

Da bi se mesto predramilo
Namen Mesta mladih, ki ga že trinajstič organizira Klub goriških študentov (KGŠ), je prebuditi Novo Gorico, ki pregovorno velja za zaspano mesto, kjer se nič ne dogaja. “Deloma nam to uspeva; za Novogoričane so še posebno zanimivi glasbeni nastopi znanih skupin, manj pa jih pritegnejo neznana imena in delavnice,” opaža Tomaž Zarifa, predsednik KGŠ, in dodaja, da so po enem tednu z obiskom zadovoljni, priznava pa tudi, da jim je letos pri programu, ki obsega številne delavnice, predavanja, gledališke in glasbene dogodke, finančno izdatno pomagala novogoriška občina.

Danes, na predzadnji dan festivala, bodo prišli na svoj račun ljubitelji elektronske glasbe. Na odprtem prizorišču v Vrtojbi bo Odiseja z didžeji zvenečih imen, kot so Ladytron in Mylo, na kateri organizatorji pričakujejo okoli tri tisoč ljudi iz vse Slovenije.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.