Slovenija
19 ogledov

Mladi za Pahorja, upokojenci za Türka

Danilo Türk in Borut Pahor v soboto ne bosta zasedla svojih sedežev na stadionu Žurnal24 main
Glede na rezultate Delove ankete na predsedniških volitvah najbolje kaže aktualnemu predsedniku Danilu Türku. Zgodi se lahko tudi, da bo izvoljen v prvem krogu.

Po rezultatih Delove ankete bi za Danila Türka glasovalo 26 odstotkov vprašanih, za Boruta Pahorja 20 odstotkov, za Milana Zvera pa devet odstotkov. Pred enim mesecem je bil Türkov delež skoraj osem odstotkov manjši, Pahorjev pa štiri odstotke višji.

Türka podpirajo upokojenci, Pahorja pa mladi

Največ podpore sodeč po rezultatih ankete aktualnemu predsedniku namenjajo starejši, tisti z visokošolsko izobrazbo in upokojenci, predvsem simpatizerji SD in PS, medtem ko Pahorja najbolj podpirajo podporniki SD in študentje, stari od 18 do 25 let. Zvera pa podpira izjemno velik delež starejših ljudi, od 50 do 65 let, simpatizerji SDS in NSi.

Tudi v drugem krogu zmaga Türka

Če bi se zgodil drugi krog in bi se v njem pomerila Türk in Pahor, bi po rezultatih ankete za zadnjega glasovalo 32 odstotkov, za Türka pa 52 odstotkov. Če pa bi se v njem pomerila aktualni predsednik in Milan Zver, bi slednji dobil 23 odstotkov, Türk pa 53.

 

Po mnenju anketirancev je trenutno še neuradna predsedniška kampanja zelo nezanimiva. Kot zanimivo jo je ocenilo le 19 odstotkov, še piše Delo.

Komentarjev 6
  • mirko 15:55 01.oktober 2012.

    V drugem krogu bo zmagal Pahor, saj je logično, da Zverovi volivci ne bodo dali svoj glas dosedanjemu skrajnemu levičarju (bivšemu zagriženemu komunistu). To je bil ključen razlog zakaj je odletel iz združenih narodov. Američani pač ne prenesejo komunistov.

  • 35affbb0ac5d7a7c598cd9cd2a388735b099c274 10:29 01.oktober 2012.

    SDS in NSi imata najmanj 25 % podpornikov, a Zver naj bi imel le 9%. Udbomafijski ustvarjalci javega mnenja! Kako kaj zdravje? Izgubljate živce, celo pri manipuliranju niste več pri stvari.

  • LJ24 09:35 01.oktober 2012.

    Delovim anketam lahko le delno verjamemo. Turk morda res vodi v anketah, niti približno pa ne bo zmagal v prvem krogu. V drugem krogu bosta Turk in Pahor in zmagal bo Pahor. Poznate sploh koga, ki pravi da bo volil ...prikaži več Turka? Jaz ne, pa imam prijatelje, ki volji od leve in desne, do sredine in nazaj, rdeče in črne, oranžne in zelene. Pa niti od enega še nisem slišal, da bo volil Turka. Samo nekaj penzionerjev sem slišal govoriti, da je Turk boljši od Pahorja.