Slovenija
18352 ogledov

Mladi zdravniki Slovenije: Lahko nas čaka še slabše stanje!

Covid-19 Epa
Ukrepi niso sovražnik, virus je!

Mladi zdravniki Slovenije so v današnji objavi na Facebooku opozorili, da nas lahko čaka še slabše stanje, v kolikor ne bomo spremenili naše miselnosti in vedenju tistih ljudi, ki še vedno ne spoštujejo priporočil. 

"Za odstotek tistih, ki v anketah poročajo, da se ne držijo samozaščitnih priporočil, so ljudje in njihove zgodbe. Recimo gospa s covidom-19, ki ni prepričana, ali se je okužila prejšnjo soboto na abrahamu ali v nedeljo na praznovanju obletnice poroke. Pet novookuženih iz znanega slovenskega podjetja, ki jih je okužil šef na sestanku - šef je zbolel en dan po sestanku, ostali čez en teden. Na sestanku niso nosili mask. Pa mlad upokojenec, ki je kljub začetnim znakom okužbe in potrjeni okužbi pri ženi dalje srečeval prijatelje, dokler se mu ni stanje po nekaj dneh toliko poslabšalo, da je obležal," izpostavljajo najverjetneje namišljene primere, ki pa glede na stanje, kakršnega imamo v Sloveniji, niso daleč od resnice. 

Na drugi strani, nadaljujejo Mladi zdravniki Slovenije, imamo otroke, ki ne hodijo v šole, zaprte trgovine, storitve in kulturne ustanove, omejene možnosti rekreacije, itd. Vse zato, da bi zmanjšali število stikov in ustavili epidemijo.

"Če ne bo nekega drastičnega zasuka v miselnosti in vedenju tistih odstotkov, ki še vedno ne spoštujejo priporočil, nas čaka v prihodnjih mesecih stanje, kot ga imamo sedaj ali slabše," izpostavljajo v današnji objavi.

Mladi zdravniki Slovenije sklenejo, da imajo mnoge države velike, domiselne nacionalne medijske kampanje in zelo premišljene strategije za komunikacijo s prebivalci. "A vendarle je na koncu vse v rokah posameznikov. Majde, ki organizira abrahama, in Jožeta, ki z znaki okužbe hodi naokrog ..."

Za % tistih, ki v anketah poročajo, da se ne držijo samozaščitnih priporočil, so ljudje in njihove zgodbe. Recimo gospa...

Posted by Mladi zdravniki Slovenije on Sunday, December 6, 2020
Koronavirus Covid-19 Zdravje Znani uradni podatki. Stanje še vedno zaskrbljujoče.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 24
  • pieroulqui 05:12 07.december 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - odličen prrojekt za odrrasle, ki želikko najti parrtnerja za sseks

  • Borut_Bavarski 23:00 06.december 2020.

    Mladi zdravniki so SDS-ova nova generacija ranocelnikov, ki jim po glavi hodi samo zaslužek in privat zdravstvo. Niti niso še začeli delati, pa se obnašajo kot pavi. Ni niti zanemarljiv podatek, da so vsi veliki podporniki dr. Bojane BeoWitch. Pa ...prikaži več samo spomnol bi vas, kako zarotniško igro so se hoteli iti proti Potrču. Mu strani sabotirati, ga obsipavari z lažnimivi podatki. To so to mladi eli bogovi.

  • Tomaz_321 20:14 06.december 2020.

    PA PREKLETA BANDA HUDIČEVA, A ZNATE VI TUKAJ SAMO GROZIT S TEMI BEDASTIMI ČLANKI???????? PA KAJ STE RATALI VSI TAKA MAFIJA, KI SAMO GROZI IN STRAŠI!!!!! KRETENI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!