Slovenija
21 ogledov

Mladoletni sin jo je rešil smrti

ansilje, ženska, moški, dušenje Žurnal24 main
Poskus uboja. Dolgoletni 34-letni nasilnež je hotel zadušiti 29-letno partnerico.

Zaradi poskusa uboja so pred dnevi ovadili in priprli 34-letnega Krčana, ki se ni mogel sprijazniti, da ga partnerica po devetih letih zapušča. Njun prepir se je sprevrgel v grožnje, po poskusu njenega klica na 113 pa v fizično nasilje. Med pretepom je 34-letnik začel partnerico dušiti, ko je že izgubljala zavest, je uspela zakričati.

Na njen krik se je odzval sinček, ki se je v sosednji sobi igral z vrstnikom, zato jo je moški nehal dušiti. Ženska je naslednji dan kljub bojazni za svoje življenje in življenje dveh otrok, ki sta se jima rodila v skupni zvezi, svoje razmere zaupala centru za socialno delo, z oškodovanko so se pogovorili tudi kriminalisti.

Ugotovili so, da naj bi bil poskus uboja le posledica dalj časa trajajočega verbalnega in fizičnega nasilja med osumljencem in oškodovanko, ki je napovedala, da se bo zaradi razmer odselila.

Osumljencu, ki je bil v preteklih letih že obravnavan zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja, so odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.