Slovenija
10 ogledov

Mladoletnik oropal banko in pošti

Rop pošte na Poljanskem nasipu v Ljubljani Saša Despot
Policija prijela 17-letnika, ki je oropal banko na Celovški ter dve pošti. Imel je dva pomagača.

Ljubljanski kriminalisti so prijeli 17-letnika, ki je osumljen, da je v začetku februarja oropal banko ob Celovški cesti, nato pa, nekaj dni pozneje še pošto na Linhartovi in Riharjevi ulici v Ljubljani.

Osumljeni je 4. februarja vstopi v prostore banke in od zaposlene z grožnjami s pištolo zahteval gotovino. Odnesel je pet tisoč evrov gotovine ter izginil neznano kam.

Dejanje je ponovil 15. februarja v pošti na Linhartovi ulici, kjer mu je z grožnjami uspelo odtujiti štiri tisoč evrov, in 18. februarja na Riharjevi ulici v Ljubljani, kjer mu je uspelo pridobiti šest tisoč evrov. Pobegnil je do bližnjega parkirišča, kjer sta ga z vozilom znamke opel corsa čakala 18- letni Ljubljančan in 23-letnik iz okolice Ljubljane.

Policija je zbrala dovolj podatkov, da je osumljenega kazensko ovadila ter vsem trem odvzela prostost. Preiskovalni sodnik je za 17-letnika odredil pripor, 18- in 23-letnik pa sta bila po zaslišanju izpuščena na prostost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.