Slovenija
32 ogledov

Mleko iz mlekomatov kmetije Žgajnar je varno

mleko Žurnal24 main
Objavljamo prikaz nasprotnih dejstev na članek v Žurnal24 z naslovom  "Nevarna bakterija v mleku", ki je bil objavljen 15. septembra.

"Na ekološki kmetiji Žgajnar pridelujejo zdravo mleko, kar sta ugotovili tudi Veterinarska uprava in Nacionalni veterinarski inštitut pri Veterinarski fakulteti dne 13. septembra 2011. Mleko izpolnjuje stroge pogoje, določene v uredbi Uredbe ES št. 1441/2007 o spremembi Uredbe ES št. 2073/2005, ki določa, da imajo lahko živila za neposredno uživanje, ki omogočajo razvoj listerie (razen živil, namenjenih dojenčkom in za posebne namene) do 100 bakterij listerije na gram. Dan po objavi v reviji Zveze potrošnikov Slovenije je namreč VURS v sodelovanju z Nacionalnim veterinarskim inštitutom opravil test mlekomata na koprski tržnici. Uradni vzorec so preiskovali 4 dni in ugotovili, da je v vzorcu manj kot 10 bakterij listerije na gram – desetkrat manj od dovoljenega. Ker mlekomat priporoča, da potrošniki mleko hranijo v hladilniku na temperaturi do 4 ˚C, kjer zdrži do 4 dni, je jasno, da je mleko v predvidenem roku trajanja neoporečno in popolnoma varno."

Boštjan Sedmak, odvetniški kandidat
Odvetniška pisarna Kosmač

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.