Slovenija
22 ogledov

Mleko (za zdaj) ne bo dražje

Mleko Saša Despot
Hrana. Kljub nekaterim drugačnim informacijam se mleko in mlečni izdelki za zdaj ne bodo podražili.

Ne v Mlekarni Celeia ne v Ljubljanskih mlekarnah podražitve cen mleka in mlečnih izdelkov trenutno ne načrtujejo.

“Težko napovemo, kaj se bo v prihodnjih mesecih dogajalo na globalnih trgih, bo pa zagotovo vplivalo tudi na nas. Stanju se bomo po potrebi tudi prilagodili oziroma se mu bomo morali prilagoditi,” je dejala Darja Teržan, vodja strateškega marketinga iz Mlekarne Celeia.

V Ljubljanskih mlekarnah so nam zagotovili, da cen svojih izdelkov ne bodo zvišali niti po tem, ko so se v nekaterih medijih pojavile informacije, da se draži tudi mleko. O podražitvah ne vedo ničesar niti v Gospodarsko interesnem združenju (GIZ) mlekarstva Slovenije, nam je povedala predsednica združenja Ivanka Valjavec. V njem je združenih sedem slovenskih mlekarn. Valjavčeva je že pred časom povedala, da bi se lahko mleko podražilo, če bi se podražila krma, a da za zdaj ni znakov podražitev. Generalne podražitve mleka po njenih besedah pri nas ni bilo že nekaj let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.