Slovenija
28 ogledov

Mlinarič kaže s prstom

Lastnik GP Ptuj je podjetje SCHOP, ki je v stoodstotni lasti MTB; na fotografiji Žurnal24 main
Dela zamujajo. V MTB imajo dovolj blatenja.
Datum še ni znan
Vselitev. Po besedah Hedlove bi se lahko prvi stanovalci v Dom pod Gorco vselili po uspešno opravljenih tehničnih pregledih in pridobitvi uporabnega dovoljenja. Kdaj točno bo to, pa ni navedla.

"Dovolj imamo tega, da nas blatijo v zadevi gradnje Doma pod Gorco," je za Žurnal24 pojasnil Blaž Mlinarič, lastnik gradbenega podjetja MTB. Že nekaj časa se nad novi dom starostnikov na Studencih zgrinjajo temni oblaki, saj so nekatere v projektu, kot smo že poročali, preiskovali kriminalisti, obljubljen datum vselitve pa se je že nekajkrat premaknil.

"Končali smo septembra"
Kot smo že poročali, je izvajalec gradbenih del pri gradnji Doma pod Gorco Stavbar Velt, nekaj del pa je opravljalo tudi podjetje MTB prek Gradbenega podjetja (GP) Ptuj. “Da dela zamujajo, nismo krivi mi. Mi smo vsa svoja dela končali do začetka septembra. Ker pa se investitor ni odločil, da bi mi prevzeli tudi inštalaterska dela, se zdaj čaka. Mi smo vse naredili v nerazumno kratkem roku, kot je bilo dogovorjeno,” je razburjen razložil Mlinarič.

Ne bo hitrejšega plačila
MTB, ki je kljub uspešno končani prisilni poravnavi še vedno v občasnih likvidacijskih težavah, ta mesec zamuja z izplačilom plač okoli 140 delavcem. "Tudi mi smo zapadli v začaran krog, ko nam investitorji ne plačujejo redno. Odprt imamo še račun za 800 tisoč evrov z Domom pod Gorco. Glede na to, da smo v težavah, upamo, da se ne bodo 60-dnevnega roka držali do zadnjega dne,” je dodal Mlinarič.

Očitno pa si v MTB, kjer bodo v prihodnjih dneh morali tudi odpustiti še manjše število delavcev, ne morejo obetati predplačila in pomoči Doma pod Gorco, ki je v večinski lasti Mestne občine Maribor. “Plačila pogodbenemu partnerju družbi Velt Stavbar v konzorciju z družbo Stavbar Gradnje in GP Ptuj poteka v skladu s pogodbenimi določili," je pojasnila Irena Hedl, direktorica Doma pod Gorco.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.